cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » 150 de voluntari au participat la acțiunea „100 de goruni pentru 100 de ani, desfășurată astăzi în „Poiana cu Goruni” din Vinerea

150 de voluntari au participat la acțiunea „100 de goruni pentru 100 de ani, desfășurată astăzi în „Poiana cu Goruni” din Vinerea

Publicat în 01.11.2019 la ora 18:47

100 de goruni au fost plantați astăzi, 1 noiembrie 2019, în „Poiana cu Goruni” din Vinerea în cadrul unei acțiuni organizate de Primaria Cugir, în parteneriat cu Ocolul Silvic „Sâpcea” și Școala Gimnazială „Ioan Mihu” din Vinerea.

Acțiunea, intitulată „100 de goruni, pentru 100 de ani”, s-a bucurat de sprijinul a 150 de voluntari. Pe lângă reprezentanții organizatorilor, la acțiune au participat voluntari de la AsociațiaȚine de ține”, Asociația „Lupii Singidavei”, elevi de la cele două colegii din Cugir, membrii Fanfarei de la Centrul Cultural Cugir și reprezentanți ai parohiilor din Vinerea și Cugir.

Primarul, Adrian Teban a precizat demersul este unul simbolic și necesar în aceeași măsură: „Am dorit marcăm 100 de ani de funcționare a Școlii Gimnaziale „Ioan Mihu” școală de stat, într-un mod care surprindă această moștenire pe care am primit-o din partea înaintașilor noștri și de care suntem responsabili o transmitem mai departe. De cei 100 de goruni pe care i-am plantat astăzi, ne vom bucură noi, dar și nepoțîi noștri și cei care ii vor urmă, tot așa cum la umbră educației de astăzi, vor crește generațiile de mâine și cele viitoare. În al doilea rând, este o acțiune ecologică necesară, întrucât sunt mulți stejari foarte vechi, de sute de ani și e posibil în viitor pierdem o parte dintre ei. De aceea, atunci când se va întâmplă, puieții plantați astăzi vor fi deja suficient de puternici reziste în timp”.

Pentru a se asigura vor ajunge la maturitate, voluntarii au creat în jurul puietilor de stejari garduri de sârmă care -i protejeze de animale.

Acest articol a fost citit de 336 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.