Rămâi conectat

Învăţământ - Cultură

13 elevi premiați la Concursul de matematică „Prof. Ioan Mariş”, desfășurat la Colegiul Naţional „David Prodan” din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

castigatori-concurs-matematica-ioan-maris-2015Într-un cadru festiv, la Colegiul Național „David Prodan” Cugir a avut loc recent premierea câștigătorilor concursului local de matematică „Prof. Ioan Mariș” 2015, aflat la cea de-a VI-a ediție. Dintre cei  44 de participanți, 13 elevi au reuşit să obţină rezultate care le-au adus premii.

Concursul a fost organizat în 23 mai, de Asociația pentru Știință și Progres ,,Pitagora’’ Cugir, (formată din foști elevi ai profesorului de matematică- promoția 1985), în parteneriat cu Colegiul Național ,,David Prodan’’ din Cugir.

 Concurenţii au avut de rezolvat 10 subiecte potrivit programei şcolare, specifice fiecărui an de studiu (clasele a IX-a, a X-a, a XI-a și aXII-a) pe durata a trei ore. În competiție s-au înscris elevi de la Colegiul Național „David Prodan” Cugir, Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu Cugir”, Colegiul Național “Coriolan Brediceanu” Lugoj și  Liceul ,,Grigore Moisil’’ Timișoara.

• Clasamentul final:

Clasa a IX-a: Locul I –Maria Georgiana Bologa, Colegiul Naținal ,,Coriolan Brediceanu’’ Lugoj;  Locul II: Isabela Floroni, Colegiul Național ,,Coriolan Brediceanu’’ Lugoj;  Locul III: Miriam Faur, Colegiul Național ,,Coriolan Brediceanu’’ Lugoj;
Clasa a X-a: Locul I: Darius Martin, Colegiul Național ,,David Prodan’’ Cugir;  Locul II: Dragoș Jugariu Colegiul Național ,,David Prodan’’ Cugir;  Locul III: Ioana Miruna Badea, Colegiul National ,,David Prodan’’ Cugir;
Clasa a XI-a: Locul I: Marius Chirilă, Colegiul Național ,,David Prodan’’ Cugir;  Locul II:  Bogdan Giurgi-Colegiul Național ,,David Prodan’’ Cugir;  Locul III:  Daniel Murg, Colegiul Național ,,David Prodan’’ Cugir;
Clasa a XII-a: Locul I: Lucian Alexandru Mitea, Colegiul Național ,,David Prodan’’ Cugir;  Locul II: Paul Trif, Colegiul Național ,,David Prodan’’ Cugir;  Locul III: George Linuț, Colegiul Național ,,David Prodan’’ Cugir;  Premiu special: Cristina Dumitrean, Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu Cugir.

Participanțíi au fost premiaţi cu sume cuprinse între 100 si 300 lei.

Constantin Predescu


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Învăţământ - Cultură

Dezbatere despre relația de iubire dintre adolescenți, la Liceul Tehnologic „Ion D. Lăzărescu” Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cadrul Proiectului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul care vindecă”, la Liceul Tehnologic „Ion D. Lăzărescu” din Cugir, în prezența directorului instituției, prof. Ionuț Iancu și a preotului Adrian Cebotari (Parohia 7 Cugir) a avut loc o întâlnire a elevilor (foto) cu doamna Tabita Botoi – Coordonatorul Centrului pentru Viață din cadrul Asociației „Filantropia  Ortodoxă” din Alba Iulia.

Tema abordată, „Ruptura dintre iubire și sexualitate din perspectiva sacralității ființei umane” a fost o dezbatere în jurul relației de iubire dintre adolescenți, pentru că în mijlocul lor apar dileme, apoi decizii care le vor forma caracterul.

„Coordonatoarea Centrului, doamna Tabita Botoi a oferit răspunsuri la frământările tinerilor din zilele noastre legate de prietenie, viața intimă, amintindu-le de responsabilitatea deciziilor luate și despre riscul bolilor cu transmitere sexuală. 

O gândire echilibrată din perioada pubertății și adolescenței, o relație de iubire sinceră, încredere și respect între un tânăr și o tânără, vor avea ca finalitate o viață sexuală corectă în cadrul căsătoriei”, ne-a declarat părintele Adrian Cebotari.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Oră de educație rutieră, la Liceul Tehnologic „Ion D. Lăzărescu” din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cadrul  programului „Săptămâna altfel” desfășurată la Liceul Tehnologic „Ion D. Lăzărescu” Cugir, în perioada 19 – 23 februarie 2024, elevii instituției au participat miercuri, 21 februarie 2024, la o lectie de educație rutieră, eveniment la care au luat parte agenți de poliție din cadrul compartimentul rutier al Poliției orașului Cugir, precum și cadre didactice de la unitatea de învățământ amintită. 

„Ora de educație rutieră a avut ca temă de dezbatere, circulația pe drumurile publice ale bicicliștilor și mopediștilor precum și a pietonilor.  Activitatea a fost  benefică datorită faptului că infrastructura orașului Cugir a suferit în ultima vreme modificări majore,  trotuoarele fiind prevazute în principal cu piste de biciclete”, ne-a declarat organizatorul acțiunii, dr. ing. Alexandru Micaciu, profesor la Liceul Tehnologic „Ion D. Lăzărescu”.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Deținuți din Penitenciarul Aiud le-au împărtășit elevilor de la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir detalii despre viața din spatele gratiilor

cugirinfo.ro

Publicat

în

La inițiativa preotului Cebotari Adrian, paroh al Parohiei Ortodoxe Cugir VII, reprezentanți ai sectorului reintegrare socială din Penitenciarul Aiud, în colaborare cu Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir, au desfășurat marți, 20 februarie 2024, o activitate dedicată prevenirii consumului de droguri și delicvenței juvenile.

Astfel, începând cu orele dimineții, elevii colegiului au putut afla poveștile de viața a două persoane private de libertate – tineri, aflați în custodia Penitenciarului Aiud ca urmare a consumului de droguri și a infracțiunilor asociate acestei dependențe.

Tot în cadrul întâlnirii, tinerii liceeni au putut afla detalii despre viața din spatele gratiilor, stările sufletești care îi încearcă pe deținuți de-a lungul pedepsei privative de libertate și lucrurile cu adevărat importante în viața omului, familia, sănătatea și tinerețea. De asemenea, activitatea a fost însuflețită de un dialog plin de întrebări și de curiozități.

Menționăm că în cadrul acestei activități, tinerilor elevi ai colegiului le-a fost prezentată oferta educațională a Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Acțiunea are totodată scopul de a-i atenționa pe tineri că orice drum greșit și orice plăcere ilegală poate avea consecințe distructive, atât pe plan familial, cât și pe plan socio-profesional.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir