cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » 12 noi străzi din orașul Cugir și din Vinerea vor fi modernizate cu fonduri europene

12 noi străzi din orașul Cugir și din Vinerea vor fi modernizate cu fonduri europene

Publicat în 15.10.2016 la ora 9:45

asfaltare-stradaPrimăria Oraşului Cugir se pregăteşte pentru un nou proiect în infrastructura stradală, prin care vor fi modernizate 12 străzi din orașul Cugir şi din Vinerea.

În momentul de faţă are loc Elaborarea Documentaţiilor de avizare a lucrărilor de intervenţie (DALI) pentru modernizarea străzilor Victoriei, Stadionului, I.B. Deleanu, Carpaţi, Horea, S. Bărnuţiu din Cugir, precum şi a străzilor Principală, Merilor, Tractoristului şi Zăvoiului din Vinerea.

Conform Temei de Proiectare, la nivelul fiecărei străzi se va reface infrastructura şi suprastructura carosabilului cu îmbrăcăminte asfaltică, se vor construi trotuare, piste de biciclişti, staţii pentru transportul în comun, se vor moderniza sau extinde, după caz, reţelele de apă şi canalizare, precum şi sistemele de canalizare ape pluviale, reţelele electrice de iluminat public şi canalizaţia pentru reţeua electrică destinată diverşilor consumatori.

Până acum au fost parcurse două etape importante: întăbularea provizorie a terenurilor şi realizarea Planului de Mobilitate Urbană, demersuri care s-au încheiat şi care sunt esenţiale pentru accesarea fondurilor europene. Pentru modernizarea celor 12 străzi, administraţia locală şi-a propus să obţină finanţare în baza Programului Operaţional Regional 2014-2020, aşteptând să fie lansat Ghidul Solicitantului.

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Acest articol a fost citit de 1028 ori

12 noi străzi din orașul Cugir și din Vinerea vor fi modernizate cu fonduri europene
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.