cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » 12 elevi de la Liceul Teoretic „David Prodan” au participat la cea de-a VII-a mobilitate din cadrul Proiectului de Parteneriat mutual Cugir-Wasserburg

12 elevi de la Liceul Teoretic „David Prodan” au participat la cea de-a VII-a mobilitate din cadrul Proiectului de Parteneriat mutual Cugir-Wasserburg

Publicat în 22.05.2019 la ora 12:07

Recent s-a încheiat cea de-a șaptea mobilitate din cadrul Proiectului de Parteneriat mutual Cugir-Wasserburg. O perioadă plină de activități organizate de către partea germană, unde 12 elevi din clasele a IX-a și a X-a de la Liceul Teoretic „David Prodan” din Cugir, însoțiți de profesoarele Maria-Cristina Pătroescu și Ioana Scânteie au fost oaspeți ai orașului Wasserburg și ai școlii „Realschule Anton Heilingbrunner”.

Programul săptămânii propus de școala gazdă prin prof. Veronica Huber și prof. Katharina Aumuller a cuprins activități specifice: ore de curs la majoritatea disciplinelor, vizite de documentare-informare în orașul Munchen, în centrul istoric Marienplatz și la BMW World, vizite cu caracter turistic în centru istoric din Augsburg, în Austria la Salzburg, la Chiemsee, tur de descoperire a orașului Wasserburg, vizită cu caracter practic la Fabrica de mase plastice RKW.

Elevii români au învățat două dansuri populare bavareze la școala din Soyen, unde a fost prezent și primarul orașului, care a felicitat delegația pentru inițiativa și durabilitatea proiectului de parteneriat.

Ca în fiecare an, delegația a fost primită la Primăria Orașului Wasserburg, unde a răspuns salutului de bun-venit al domnului primar, a discutat despre oportunitățile acestui proiect, a ascultat istoria acestui oraș și a clădirii care găzduiește astăzi primăria.

Nu a lipsit din program nici Seara germană, o cină specific bavareză, unde cele două delegații îmbrăcate în costume naționale au prezentat dansuri populare specifice fiecăreia . Au fost prezenți și părinții elevilor germani care i-au găzduit pe elevii români pe perioada șederii la Wasserburg și aceștia s-au arătat plăcut impresionați de atitudinea oaspților români față de proiect și de sociabilitatea acestora.

Mobilitatea s-a încheiat cu realizarea unui produs final – un jurnal al săptămânii petrecute la Wasserburg.

„Ne bucură și ne onorează în aceeași măsură acest proiect. E parte din viața școlii noastre, o experiență memorabilă de fiecare dată, o experiență care șterge prejudecăți de orice fel și care ne aduce aproape. Mulțumim sincer primăriilor celor două orașe. Mulțumim gazdelor germane pentru ospitalitate și le așteptăm cu drag în septembrie”, ne-a declarat coordonatorul de proiect – prof. Maria-Cristina Pătroescu.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 295 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.