Rămâi conectat

Actualitate

12-13 noiembrie: „SINGIDAVA FASHION DAYS” reunește la Cugir, mari designeri români și internaționali

cugirinfo.ro

Publicat

în

„SINGIDAVA FASHION DAYS” reunește în zilele de 12 și 13 noiembrie 2022, la Cugir, mari designeri români și internaționali.Printre organizatori se numără și designerul cugirean Ioana Sămărghițan și Miss Universe România, Carmina Corfas.

Evenimentul, cu motto-ul „Un show pe sufletul tău!”, are scop caritabil, pentru sprijinirea copiilor. Astfel, 100 de copii vor primi burse pe parcursul unui an. Unul dintre scopurile evenimentului este și promovarea turistică a orașului Cugir.

Modă, spectacol, tradiție. Acestea sunt cele trei elemente ale „SINGIDAVA FASHION DAYS”, eveniment care reunește, la „Casa Cugireană” din Cugir, între 12 și 13 noiembrie, mari designeri români și internaționali, într-un spectacol trăit „în pas cu moda” completat cu un program artistic de excepție.

Organizat de Carmina Cotfas, Miss Universe România, echipa SINFD este compusă din designer-ul Ioana Sămărghițan, renumită internațional pentru brand-ul „Straiu” care a dus tradiționalul românesc pe cele mai mari scene ale modei la nivel mondial, prof. Rodica Florea, prof. Alin Toderescu și Roxana Jiboteanu, Traian Bădulescu, Diana Drogoțel și Dorina Cotfas.

„UNIȚI PENTRU UN SINGUR SCOP – împreună luptăm pentru dreptul la educație al tuturor copiilor! Sprijinim educația și creșterea într-un cadru optim al tinerilor proveniți din medii sociale defavorizate, inițiind astfel conceptul de ”modă umanitară” în țara noastră!”, subliniază Carmina Cotfas, Miss Universe Romania.

În eveniment sunt implicați 14 designeri și peste 60 de modele, cu echipe solide si de prima clasă pentru make up și hair style.

În parteneriat cu Asociația Caritabilă „Ține de Tine”, înființată în 2015, care se ocupă cu strângerea fondurilor pentru diferite cazuri sociale, echipa SINFD va direcționa fondurile adunate în cursul evenimentului cauzei noastre comune – acordarea unor burse lunare copiilor aflați în nevoie, cu rezultate bune la învățătură, din Cugir.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei Cugir, primar Adrian Teban, Composesoratul Grăniceresc Cugir, Asociația „Pro-Europa, R. G. Chardonnet” Cugir, SC Livio Dario SRL, Hotel Drăgana, Casa de Oaspeți Cugir, Photo Print Center Cugir, Magazinul Minimal și Farmacia Farmex Cugir.

Unul dintre scopurile evenimentului este și promovarea turistică a orașului Cugir, care, fiind parte a unui județ cu mare potential– Alba – dorește, la rândul său, să se poziționeze pe harta turistică a României și a Europei.

sursa: clubantreprenor.ro


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Bărbat de 38 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a fost depistat în timp ce conducea cu permisul suspendat, pe o stradă din Alba Iulia

cugirinfo.ro

Publicat

în

Duminică, 19 mai 2024, în jurul orei 02.00, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au depistat un bărbat de 38 de ani, din Cugir, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Regimentul V Vânători din Alba Iulia, având permisul de conducere suspendat.

Față de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere cu permisul suspendat.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Tânăr de 20 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a fost depistat conducând un moped fără permis, la Vințu de Jos

cugirinfo.ro

Publicat

în

Miercuri, 15 mai 2024, în jurul orei 17.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au depistat un tânăr de 20 de ani, din Cugir, în timp ce circula cu un moped, pe DJ 107C, pe raza localității Vințu de Jos, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de mopedist, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Vineri, 17 mai 2024, Radu Matei Todoran își lanseaza volumul „Transilvania. Lacrimi și cruci”, la Centrul Cultural Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

O întâlnire emoționantă va avea loc vineri, 17 mai 2024 (de la ora 17.00) în urbea copilăriei și al adolescenței scriitorului Radu Matei Todoran, Cugir, locul unde autorul a trăit și a învățat ce înseamnă prietenia, bucuria, speranța și munca. Scriitorul dorește o discuție cu publicul despre Transilvania, despre istoria ei zbuciumată, despre oamenii care au respirat aici și apoi au coborât în glia străbună spre a-și trimite în locul lor urmașii să construiască mai departe, să zidească până la capăt această adevărată Grădină a Maicii Domnului!

Potrivit autorului, „Transilvania. Lacrimi și cruci” este o operă literară ce explorează istoria și destinul Transilvaniei, un teritoriu marcat de conflicte etnice, religioase și politice de-a lungul secolelor. Autorul își propune să ofere o perspectivă complexă și profund umană asupra regiunii, îmbinând elemente de ficțiune cu evenimente istorice reale, într-o narativă captivantă și emoționantă.

Cartea se concentrează pe anumite perioade critice din istoria Transilvaniei, ilustrând lupta populațiilor locale pentru păstrarea identității, limbii și credinței în fața dominației străine și a politicii de asimilare.

Todoran aduce în prim-plan povești personale ale unor personaje profund ancorate în realitățile socio-politice ale epocii, prin care cititorul poate experimenta trăirile, speranțele și deziluziile oamenilor de rând.

„Transilvania. Lacrimi și cruci” este remarcabilă prin detaliile istorice meticulos documentate, prin descrierile vii ale peisajelor și tradițiilor locale, precum și prin analiza sensibilă a impactului evenimentelor istorice asupra vieții cotidiene a oamenilor.

Autorul folosește un stil narativ fluid și accesibil, capabil să mențină interesul cititorilor de la prima până la ultima pagină.

Prin această carte, Radu Matei Todoran nu doar că aduce un omagiu bogatei istorii a Transilvaniei, dar și invită la reflecție asupra temelor universale ale apartenenței, identității și rezistenței în fața adversității.

Este o lectură esențială pentru oricine este interesat de istoria și cultura românească, oferind o înțelegere aprofundată a unei regiuni cu un mozaic cultural unic.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir