Rămâi conectat

Actualitate

12 – 13 noiembrie 2022, la Casa Cugireană: „Un show pe sufletul tău!”. Eveniment caritabil, pentru sprijinirea copiilor aflați în dificultate

cugirinfo.ro

Publicat

în

În acest weekend, „SINGIDAVA FASHION DAYS” reunește la Cugir mari designeri români și internaționali.

Modă, spectacol, tradiție! Acestea sunt cele trei elemente ale evenimentului „SINGIDAVA FASHION DAYS”, care reunește la „Casa Cugireană”, între 12 și 13 noiembrie 2022, mari designeri români și internaționali, într-un spectacol trăit „în pas cu moda” completat de un program artistic de excepție.

Invitațiile se găsesc la:

  1. Casa Cugireana
  2. Restaurantul Chic
  3. Magazin Minimal (de pe mozaic și Complex)
  4. Photo Print Center (lângă piața de jos)

Biletele se pot achiziționa și online prin virament bancar în contul „Asociatiei de tine”, IBAN RO70BRDE010SV47127240100 ( Cont în lei) cu specificația: „contravaloare bilet”, biletele urmând a fi ridicate în ziua evenimentului de la voluntarii aflați la intrare.

În cazul în care doriți să faceți o donație, viramentul se face în contul Asociatiei „Ține de tine ” cu specificația „donație SINGIDAVA FASHION DAYS”.

Evenimentul cu motto-ul „Un show pe sufletul tău!”, are scop caritabil, pentru sprijinirea copiilor aflați în dificultate: elevi cu rezultate bune la învățătură și situație materială precară, orfani, bolnavi.

Inițiativa organizării evenimentului i-a aparținut designer-ului Ioana Sămărghițan, renumită internațional pentru brand-ul „Straiu”, care a dus tradiționalul românesc pe cele mai mari scene ale modei la nivel mondial.

Imaginea campaniei de promovare a fost, în tot acest timp, Carmina Cotfas, Miss Universe România, implicată activ în organizarea evenimentului.

Echipa din Cugir, care a muncit pentru a oferi orașului momente cu totul speciale și un prilej de promovare, este formată din: prof. Rodica Florea, prof. Alin Toderescu, Roxana Jibotean, Dorina Cotfas, Traian Bădulescu și Diana Drogoțel.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Asociației Caritabile „Ține de Tine”, Composesoratului Grăniceresc Cugir, Asociației „Pro-Europa, R. G. Chardonnet” Cugir și Primăriei Orașului Cugir.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Tânăr de 20 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a fost depistat conducând un moped fără permis, la Vințu de Jos

cugirinfo.ro

Publicat

în

Miercuri, 15 mai 2024, în jurul orei 17.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au depistat un tânăr de 20 de ani, din Cugir, în timp ce circula cu un moped, pe DJ 107C, pe raza localității Vințu de Jos, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de mopedist, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Vineri, 17 mai 2024, Radu Matei Todoran își lanseaza volumul „Transilvania. Lacrimi și cruci”, la Centrul Cultural Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

O întâlnire emoționantă va avea loc vineri, 17 mai 2024 (de la ora 17.00) în urbea copilăriei și al adolescenței scriitorului Radu Matei Todoran, Cugir, locul unde autorul a trăit și a învățat ce înseamnă prietenia, bucuria, speranța și munca. Scriitorul dorește o discuție cu publicul despre Transilvania, despre istoria ei zbuciumată, despre oamenii care au respirat aici și apoi au coborât în glia străbună spre a-și trimite în locul lor urmașii să construiască mai departe, să zidească până la capăt această adevărată Grădină a Maicii Domnului!

Potrivit autorului, „Transilvania. Lacrimi și cruci” este o operă literară ce explorează istoria și destinul Transilvaniei, un teritoriu marcat de conflicte etnice, religioase și politice de-a lungul secolelor. Autorul își propune să ofere o perspectivă complexă și profund umană asupra regiunii, îmbinând elemente de ficțiune cu evenimente istorice reale, într-o narativă captivantă și emoționantă.

Cartea se concentrează pe anumite perioade critice din istoria Transilvaniei, ilustrând lupta populațiilor locale pentru păstrarea identității, limbii și credinței în fața dominației străine și a politicii de asimilare.

Todoran aduce în prim-plan povești personale ale unor personaje profund ancorate în realitățile socio-politice ale epocii, prin care cititorul poate experimenta trăirile, speranțele și deziluziile oamenilor de rând.

„Transilvania. Lacrimi și cruci” este remarcabilă prin detaliile istorice meticulos documentate, prin descrierile vii ale peisajelor și tradițiilor locale, precum și prin analiza sensibilă a impactului evenimentelor istorice asupra vieții cotidiene a oamenilor.

Autorul folosește un stil narativ fluid și accesibil, capabil să mențină interesul cititorilor de la prima până la ultima pagină.

Prin această carte, Radu Matei Todoran nu doar că aduce un omagiu bogatei istorii a Transilvaniei, dar și invită la reflecție asupra temelor universale ale apartenenței, identității și rezistenței în fața adversității.

Este o lectură esențială pentru oricine este interesat de istoria și cultura românească, oferind o înțelegere aprofundată a unei regiuni cu un mozaic cultural unic.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Miercuri, 15 mai 2024: Ziua Porților Deschise, la Centrul de asistență și recuperare pentru persoane vârstnice Lotus Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Direcția de Asistență Socială Cugir vă invită să participați la prima ediție a Zilei Porților Deschise la Centrul de asistență și recuperare pentru persoane vârstnice Lotus, în data de 15 mai 2024, începând cu ora 10.00.

În sediul de pe strada Victoriei, Nr. 5 (fosta alimentară Zaharia) veți avea posibilitatea de a cunoaște și interacționa cu familia Lotus, formată din seniori și profesioniști DAS Cugir, putând vedea la noi acasă cum se nasc interacțiuni între generații, cum se creează produse artizanale și mai ales amintiri, într-un mediu cald, profesionist și iubitor.

Vă așteptăm, așadar, să deveniți parte a centrului Lotus și să ne bucurăm, împreună, de o zi în familie!


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir