cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » 108 elevi au participat la cea de-a X-a ediție a Concursului Interjudețean de Matematică „Profesorul Ioan Mariș”, de la Cugir

108 elevi au participat la cea de-a X-a ediție a Concursului Interjudețean de Matematică „Profesorul Ioan Mariș”, de la Cugir

Publicat în 12.05.2019 la ora 21:59

Asociația pentru Stiință și Progres „Pitagora”, din orașul Cugir, în pateneriat cu Universitatea de Vest din Timișoara – Facultatea de Matematică și Informatică și Liceul Teoretic „David Prodan” Cugir,  a organizat ieri, 11 mai 2019, cea de-a X–a ediție a Concursului Interjudețean de Matematică „Profesorul Ioan Mariș”.

A fost singurul centru de examinare de pe lângă Facultatea de Matematică și Informatică Timișoara, subiectele fiind propuse de prestigioasa instituție de de învățământ din Banat. La concurs s-au înscris 108 participanți (65 din clasele a XI-a și a XII-a și 43 din clasele a IX-a și a X-a).

Ediția de la Cugir s-a suprapus cu cea de-a V-a  ediție a Facultății de Matematică și Informatică a Universității de Vest Timișoara, la care s-au înscris peste 400 de concurenți. La cea de-a X-a ediție cugireană au luat parte la concurs, elevi de la: Colegiul Național „H.C.C. Alba Iulia”, Colegiul Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, Liceul „Titu Maiorescu” Aiud, Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș, Colegiul Național „Avram Iancu” Câmpeni, Liceul Teoretic „Coriolan Bredicianu” Lugoj, Liceul Teoretic Teiuș.

La evenimentul de la Cugir au fost prezenți: Conf univ. Mircea Drăgan și conf. Univ. Victoria Drăgan (Universitatea de Vest Timișoara), prof. Monalisa Borza – insp. General adj. la ISJ Alba, prof. Ionela Cozmescu – director Liceul Teoretic ,,David Prodan” Cugir, precum și foști elevi ai profesorului de matematică Ioan Mariș.

De reamintit că, la finele lunii martie a.c, la Liceul Teoretic ,,David Prodan” a avut loc concursul de Fizică ,,Constantin Sălceanu” adresat elevilor claselor a IX-a, a X-a, a XI-a şi a XII-a.

Potrivit organizatorilor, beneficiile oferite de către Facultatea de matematică și informatică, precum și cea de fizică, de pe lângă Universitatea de Vest Timişoara constau în aceea că elevii care obţin un punctaj de minim 60 %, vor benefecia de facilităţile oferite de facultățile amintite și anume: admitere la facultate, bursă şi loc de cazare în căminele Universităţii. De asemenea, primii 3 clasaţi vor fi premiaţi de către Asociaţia pentru Ştiinţă şi Progres Pitagora Cugir, astfel: premiul I 300 RON, premiul II, 200 RON,  premiul III 100 RON. Premiile vor fi oferite într-un cadru festiv.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 387 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.