Rămâi conectat

Actualitate

10 noi cazuri de COVID-19 raportate astăzi, 26 februarie 2022, în orașul Cugir și comuna Sălistea

cugirinfo.ro

Publicat

în

Astăzi, 26 februarie 2022, în județul Alba s-au înregistrat 164 noi cazuri de COVID-19, potrivit informațiilor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică.

Dintre aceste cazuri, 9 au fost atribuite orașului Cugir și 1 comunei Săliștea.

Localitățile din care provin cazurile de COVID-19 confirmate astăzi, 26 februarie 2022, în județul Alba:

AIUD – 14 cazuri

ALBA IULIA – 52 cazuri

BLAJ – 6 cazuri

CUGIR – 9 cazuri

OCNA MUREȘ – 5 cazuri

SEBEȘ – 15 cazuri

TEIUȘ – 2 cazuri

ZLATNA – 2 cazuri

BISTRA – 1 caz

BUCERDEA GRÂNOASĂ – 2 cazuri

CÂLNIC – 1 caz

CIUGUD – 1 caz

CRĂCIUNELU DEJOS – 1 caz

CUT – 1 caz

DAIA ROMÂNĂ – 1 caz

FĂRĂU – 1 caz

GALDA DE JOS – 3 cazuri

HOREA – 3 cazuri

IGHIU – 1 caz

LOPADEA NOUĂ – 1 caz

MIHALȚ – 1 caz

MIRĂSLĂU – 1 caz

NOȘLAC – 1 caz

RIMETEA – 1 caz

ROȘIA MONTANĂ – 1 caz

SĂLȘTEA – 1 caz

SĂSCIORI – 1 caz

ȘONA – 1 caz

UNIREA – 1 caz

VADU MOȚILOR – 1 caz

VINȚU DE JOS – 1 caz

Cazuri de reinfectare:

AIUD – 2 cazuri

ALBA IULIA – 7 cazuri

BLAJ – 1 caz

SEBEȘ – 1 caz

MIHALȚ – 1 caz

UNIREA – 1 caz

Vineri, în județul Alba au fost prelucrate în total 769 teste, 355 PCR și 414 de teste rapide. Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 429.542 mai exact, 336.982 de teste PCR și 92.560 de teste rapide.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Bărbat de 38 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a fost depistat în timp ce conducea cu permisul suspendat, pe o stradă din Alba Iulia

cugirinfo.ro

Publicat

în

Duminică, 19 mai 2024, în jurul orei 02.00, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au depistat un bărbat de 38 de ani, din Cugir, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Regimentul V Vânători din Alba Iulia, având permisul de conducere suspendat.

Față de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere cu permisul suspendat.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Tânăr de 20 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a fost depistat conducând un moped fără permis, la Vințu de Jos

cugirinfo.ro

Publicat

în

Miercuri, 15 mai 2024, în jurul orei 17.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au depistat un tânăr de 20 de ani, din Cugir, în timp ce circula cu un moped, pe DJ 107C, pe raza localității Vințu de Jos, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de mopedist, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Vineri, 17 mai 2024, Radu Matei Todoran își lanseaza volumul „Transilvania. Lacrimi și cruci”, la Centrul Cultural Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

O întâlnire emoționantă va avea loc vineri, 17 mai 2024 (de la ora 17.00) în urbea copilăriei și al adolescenței scriitorului Radu Matei Todoran, Cugir, locul unde autorul a trăit și a învățat ce înseamnă prietenia, bucuria, speranța și munca. Scriitorul dorește o discuție cu publicul despre Transilvania, despre istoria ei zbuciumată, despre oamenii care au respirat aici și apoi au coborât în glia străbună spre a-și trimite în locul lor urmașii să construiască mai departe, să zidească până la capăt această adevărată Grădină a Maicii Domnului!

Potrivit autorului, „Transilvania. Lacrimi și cruci” este o operă literară ce explorează istoria și destinul Transilvaniei, un teritoriu marcat de conflicte etnice, religioase și politice de-a lungul secolelor. Autorul își propune să ofere o perspectivă complexă și profund umană asupra regiunii, îmbinând elemente de ficțiune cu evenimente istorice reale, într-o narativă captivantă și emoționantă.

Cartea se concentrează pe anumite perioade critice din istoria Transilvaniei, ilustrând lupta populațiilor locale pentru păstrarea identității, limbii și credinței în fața dominației străine și a politicii de asimilare.

Todoran aduce în prim-plan povești personale ale unor personaje profund ancorate în realitățile socio-politice ale epocii, prin care cititorul poate experimenta trăirile, speranțele și deziluziile oamenilor de rând.

„Transilvania. Lacrimi și cruci” este remarcabilă prin detaliile istorice meticulos documentate, prin descrierile vii ale peisajelor și tradițiilor locale, precum și prin analiza sensibilă a impactului evenimentelor istorice asupra vieții cotidiene a oamenilor.

Autorul folosește un stil narativ fluid și accesibil, capabil să mențină interesul cititorilor de la prima până la ultima pagină.

Prin această carte, Radu Matei Todoran nu doar că aduce un omagiu bogatei istorii a Transilvaniei, dar și invită la reflecție asupra temelor universale ale apartenenței, identității și rezistenței în fața adversității.

Este o lectură esențială pentru oricine este interesat de istoria și cultura românească, oferind o înțelegere aprofundată a unei regiuni cu un mozaic cultural unic.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir