cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Economie » 10 ani în serviciul calităţii pentru ACITECH ROM Cugir

10 ani în serviciul calităţii pentru ACITECH ROM Cugir

Publicat în 23.04.2013 la ora 16:25

Atmosferă de sărbătoare la firma Acitech Rom din Cugir, prilejuită de împlinirea unui deceniu de la înfiinţarea în oraşul de la poalele Drăganei a unei societăţi comerciale  de prestigiu, cu care localnicii se mândresc.

O firmă de marcă, lider mondial în domeniul sistemelor de iluminat cu lentile asferice, pentru automobile, o firmă care la acest moment, 2013, are o tradiţie de 92 de ani în domeniu. Potrivit datelor furnizate de d-soara Alexandra Doroftei, organizatoarea evenimentului, Acitech Cugir numără astăzi 85 de salariaţi, media de vârsta a personalului fiind 37 de ani. În ceea ce priveşte evoluţia exporturilor 2003-2013, la lentile (30 referinţe) acesta se ridică la 4.500.000 bucăţi, iar la dopuri pentru flacoane de parfum( 4 referinţe), numărul lor este de 1.500.000 bucăţi. În ceea ce priveşte cifra de afaceri pe parcursul a 10 ani această se situează la 1 miliard de euro.

În anul 2003 un grup de de investitori francezi, reprezentat de Antoine Cottarel s-a decis să investească în România, în domeniul prelucrării de lentile din sticlă pentru faruri de maşini, în parteneriat cu firma Holophane din Franţa.
A fost ales oraşul Cugir pe baza tradiţiei industriale cu rădăcini în secolul al XVIII-lea şi pe baza renumelui de capitală a industriei prelucrătoare din România. În aprilie 2003, a fost uzinată prima lentilă, pe prima linie de fabricaţie constituită din trei maşini, iar după doi ani şi jumătate de activitate acţionarii au decis creşterea capacităţii de producţie prin achiziţionarea altei linii de uzinare formată din patru maşini. Sistemul tehnologic a fost îmbunătăţit şi gama de produse s-a diversificat inclusiv prin asimilarea în fabricaţie a dopurilor din sticlă pentru flacoanele de parfum, în anul 2007.

După o perioadă dificilă datorată crizei mondiale din industria auto, în aprilie 2010, exportul de lentile prelucrate a fost reluat, iar dezvoltarea firmei a continuat pe parcursul anilor 2011-2012 prin transfer tehnologic (linii de uzinare şi linii de spălare robotizate), de la partenerul Holophane. Pentru firma Acitech, viitorul imediat însemna creşterea capacităţii de producţie cu 50% şi certificarea sistemului de management al calităţii.

În legătură cu perspectivele de dezvoltare ale firmei Acitech, administratorul şi acţionarul principal, d-l Antoine Cottarel a spus: “Există o relaţie foarte bună cu dl. Ioan Opincariu -directorul general al societăţii, fiind îndeplinite premisele unei dezvoltări benefice la Cugir, atât privind asigurarea cu locuri de muncă sigure, pentru oraş şi un salariu corespunzător raportat la salariul mediu din România, o relaţie benefică şi din punct de vedere al faptului că localnicii îşi pot asigura furnizarea lentilelor în timp real fără a avea probleme. Am investit foarte mult în această firmă şi în România, poate şi pentru faptul că mi-am luat o soţie românca, prezenta aici, pe d-na Iulia Cottarel”. O preocupare ce merită remarcată este aceea că un număr dintre tinerii angajaţi au absolvit cursuri de învăţare a limbii franceze, cursuri realizate de către prof. dr. Ionele Cozmescu de la Colegiul Naţional “David Prodan” din Cugir.

La evenimentul aniversar, desfăşurat la sediul firmei, situate în incinta SC Uzina Mecanică Cugir, managerul general al Acitech, dl. dr. ing. Ioan Opincariu a prezentat invitaţii reprezentanţi ai firmei franceze Holophane: dnii Jean Claude Soulier-director de vânzări, J.P. Gueguen-director de calitate, oficialităţile judeţene şi locale: preşedintele Consiliului Judeţean Ion Dumitrel, primarul Adrian Teban, consilierul judeţean Nicolae Truţă, consilierul local Radu Rosian, managerul general al UM Cugir Romulus Micu, ing. şef Marin Morariu.

De remarcat faptul că în alocuţiunile lor, atât primarul Adrian Teban cât şi administratorul firmei dl. Antoine Cottarel au făcut aprecieri cu privire la relaţiile statornicite timp de un deceniu şi au dat asigurări privind sprijin reciproc în dezvoltarea colaborării pe viitor. Drept o garanţie a bunelor intenţii, primarul Cugirului i-a înmânat d-lui Cottarel, “Placheta de Onoare” a Oraşului Cugir.

Acest articol a fost citit de 519 ori

Comentarii

2 Comentarii la 10 ani în serviciul calităţii pentru ACITECH ROM Cugir

 1. Dan Răspunde

  23.04.2013 la 18:50

  “În ceea ce priveşte cifra de afaceri pe parcursul a 10 ani această se situează la 1 miliard de euro.”

  PANA-I LUMEA ! MINCIUNI !

 2. Dan Răspunde

  23.04.2013 la 19:07

  Asta-i “firmă de marcă, lider mondial” ?
  O usa de garaj inchisa ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.