Rămâi conectat

Economie

10 ani în serviciul calităţii pentru ACITECH ROM Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Atmosferă de sărbătoare la firma Acitech Rom din Cugir, prilejuită de împlinirea unui deceniu de la înfiinţarea în oraşul de la poalele Drăganei a unei societăţi comerciale  de prestigiu, cu care localnicii se mândresc.

O firmă de marcă, lider mondial în domeniul sistemelor de iluminat cu lentile asferice, pentru automobile, o firmă care la acest moment, 2013, are o tradiţie de 92 de ani în domeniu. Potrivit datelor furnizate de d-soara Alexandra Doroftei, organizatoarea evenimentului, Acitech Cugir numără astăzi 85 de salariaţi, media de vârsta a personalului fiind 37 de ani. În ceea ce priveşte evoluţia exporturilor 2003-2013, la lentile (30 referinţe) acesta se ridică la 4.500.000 bucăţi, iar la dopuri pentru flacoane de parfum( 4 referinţe), numărul lor este de 1.500.000 bucăţi. În ceea ce priveşte cifra de afaceri pe parcursul a 10 ani această se situează la 1 miliard de euro.

În anul 2003 un grup de de investitori francezi, reprezentat de Antoine Cottarel s-a decis să investească în România, în domeniul prelucrării de lentile din sticlă pentru faruri de maşini, în parteneriat cu firma Holophane din Franţa.
A fost ales oraşul Cugir pe baza tradiţiei industriale cu rădăcini în secolul al XVIII-lea şi pe baza renumelui de capitală a industriei prelucrătoare din România. În aprilie 2003, a fost uzinată prima lentilă, pe prima linie de fabricaţie constituită din trei maşini, iar după doi ani şi jumătate de activitate acţionarii au decis creşterea capacităţii de producţie prin achiziţionarea altei linii de uzinare formată din patru maşini. Sistemul tehnologic a fost îmbunătăţit şi gama de produse s-a diversificat inclusiv prin asimilarea în fabricaţie a dopurilor din sticlă pentru flacoanele de parfum, în anul 2007.

După o perioadă dificilă datorată crizei mondiale din industria auto, în aprilie 2010, exportul de lentile prelucrate a fost reluat, iar dezvoltarea firmei a continuat pe parcursul anilor 2011-2012 prin transfer tehnologic (linii de uzinare şi linii de spălare robotizate), de la partenerul Holophane. Pentru firma Acitech, viitorul imediat însemna creşterea capacităţii de producţie cu 50% şi certificarea sistemului de management al calităţii.

În legătură cu perspectivele de dezvoltare ale firmei Acitech, administratorul şi acţionarul principal, d-l Antoine Cottarel a spus: “Există o relaţie foarte bună cu dl. Ioan Opincariu -directorul general al societăţii, fiind îndeplinite premisele unei dezvoltări benefice la Cugir, atât privind asigurarea cu locuri de muncă sigure, pentru oraş şi un salariu corespunzător raportat la salariul mediu din România, o relaţie benefică şi din punct de vedere al faptului că localnicii îşi pot asigura furnizarea lentilelor în timp real fără a avea probleme. Am investit foarte mult în această firmă şi în România, poate şi pentru faptul că mi-am luat o soţie românca, prezenta aici, pe d-na Iulia Cottarel”. O preocupare ce merită remarcată este aceea că un număr dintre tinerii angajaţi au absolvit cursuri de învăţare a limbii franceze, cursuri realizate de către prof. dr. Ionele Cozmescu de la Colegiul Naţional “David Prodan” din Cugir.

La evenimentul aniversar, desfăşurat la sediul firmei, situate în incinta SC Uzina Mecanică Cugir, managerul general al Acitech, dl. dr. ing. Ioan Opincariu a prezentat invitaţii reprezentanţi ai firmei franceze Holophane: dnii Jean Claude Soulier-director de vânzări, J.P. Gueguen-director de calitate, oficialităţile judeţene şi locale: preşedintele Consiliului Judeţean Ion Dumitrel, primarul Adrian Teban, consilierul judeţean Nicolae Truţă, consilierul local Radu Rosian, managerul general al UM Cugir Romulus Micu, ing. şef Marin Morariu.

De remarcat faptul că în alocuţiunile lor, atât primarul Adrian Teban cât şi administratorul firmei dl. Antoine Cottarel au făcut aprecieri cu privire la relaţiile statornicite timp de un deceniu şi au dat asigurări privind sprijin reciproc în dezvoltarea colaborării pe viitor. Drept o garanţie a bunelor intenţii, primarul Cugirului i-a înmânat d-lui Cottarel, “Placheta de Onoare” a Oraşului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
2 Comentarii

Un comentariu

 1. Avatar

  Dan

  23.04.2013 la 18:50

  „În ceea ce priveşte cifra de afaceri pe parcursul a 10 ani această se situează la 1 miliard de euro.”

  PANA-I LUMEA ! MINCIUNI !

 2. Avatar

  Dan

  23.04.2013 la 19:07

  Asta-i „firmă de marcă, lider mondial” ?
  O usa de garaj inchisa ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Economie

Ministrul Ştefan Radu Oprea: „Beretta ar putea să înceapă activitatea la Uzina Mecanică Cugir, din vară”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Însoțit de subprefectul Corneliu Mureșan, directorul general al UM Cugir, Mircea Trifan și de către directorul Direcției Industriei de Aărare din Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan Radu Oprea Ministrul Economiei Antreprenoriatului și Turismului, a efectuat în cursul zilei de astăzi o vizită de lucru la cele două fabrici de armament și muniție din Cugir.

Vizita s-a dorit una de eveluare a infrastructurii și capacității celor două filiale care lucrează pentru industria specială.

Ministrul a vizitat și două firme ce au accesat programul „Start Up” și care în prezent desfășoară activitate în orașul Cugir.

În timpul vizitei la Societatea Uzina Mecanică, Opera a fost condus în secțiile de vopsitorie și tratamente termice ale uzinei, unde s-au investit sume consderabile pentru modernizarea acestora.

 A fost informat de asemenea de directorul general al UMCugir în legătură cu amenajearea secției pentru fabricația armei Beretta estimându-se faptul că la sfârşitul lunii august ar putea să înceapă primele operaţii la Uzina Mecanică Cugir.

„Este deja hala pregătită, aşteaptă partea de utilaje, de tehnologie. Oamenii sunt regătiţi pentru a fi instruiţi. Este un program care, într-un final, a intrat pe o zonă bună, pentru că am adus Beretta aici, unde lumea se pricepe să facă arme şi este mult mai uşor. Din câte ştiu, până la sfârşitul lunii august trebuie să fie deja cu programul de pregătire încheiat şi să înceapă primele operaţii”, a afirmat Ştefan Radu Oprea.

În august 2023, Ştefan-Radu Oprea anunţa, la Alba Iulia, că sunt discuţii avansate despre implementarea proiectului Beretta, companie italiană cu care s-a semnat un memorandum.

Un lucru important s-a referit la pregătirile pentru completarea liniei de muniție cu utilaje pentru fabricația cartușelor de 5,56 mm tip NATO printr-un nou contract încheiat cu firma belgiană „La Shoes”, cu care Uzina Mecanică dezvoltă releții de peste 25 de ani. În cadrul vizitei, demnitarul a vizitat o expoziție de armament și muniție.

În timpul vizitei, ministrul a vizitat secții și compartimente de producție și a stat de vorba cu salariații.

Cea de-a doua parte a vizitei s-a petrecut la Fabrica de Arme Cugir, unde Ministrul Economiei însoțit de directorul general, Grațian Duma, reprezentantul Direcției Industriei de Apărare din ME și președintele Sindicatului ,,Apărarea”, Ioan Neagu, au vizitat secții de producție ale fabricii și expoziția permanentă de arme a societății.

Potrivit informațiilor, Oprea a insistat pe menținerea în continuare a relațiilor cu partenerul American „Century 2000” (relații de peste 25 de ani) onorarea la timp a contractelor  cu respective firmă și căutarea de noi oportunități de afaceri.

Un punct important pe agenda ministrului a fost cel legat de cei 25 milioane euro acordați cu doi ani în urmă pentru investiții, dar care din păcate nu au fost folosiți.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Economie

Locuri de muncă disponibile în orașul CUGIR, la data de 9 aprilie 2024

cugirinfo.ro

Publicat

în

AJOFM Alba a transmis lista cu locurile de muncă disponibile, la data de 9 aprilie 2024, pe raza orașului CUGIR.

Persoanele interesate sa ocupe un loc de munca pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectati AJOFM Alba, sectiunea Persoane fizice – Locuri de munca vacante sau se pot prezenta la sediul agentiei judetene pentru ocuparea fortei de munca de domiciliu sau resedinta.

Vă prezentăm mai jos lista locurilor de muncă vacante în orașul Cugir și numerele de telefon/adresele de e-mail ale angajatorilor, de la care puteți obține mai multe detalii:

AGENT OCUPAŢIA NR. LMV NR. TELEFON/E-MAIL
PATISERIE ȚUPI SRL LUCRATOR BUCATARIE (SPALATOR VASE MARI) 3 0758357608
SC ŞTEFAN OMNIA COM SRL CALCATOREASA LENJERIE 1 0765003135
SC ŞTEFAN OMNIA COM SRL MUNCITOR NECALIFICAT ÎN INDUSTRIA CONFECTIILOR 1 0765003135
DELI GROUP PROFESSIONAL SERVICES SRL AJUTOR BUCATAR 1 0742246047
DELI GROUP PROFESSIONAL SERVICES SRL CASIER 1 0742246047
DELI GROUP PROFESSIONAL SERVICES SRL LUCRATOR BUCATARIE (SPALATOR VASE MARI) 1 0742246047
ALPINA TEC LOGISTIC SRL ÎNGRIJITOR CLADIRI 1 0720085887
ALPINA TEC LOGISTIC SRL MANAGER GENERAL 1 0720085887
CINPROD SRL MANIPULANT MARFURI 5 0788079031
ELIT SRL AMBALATOR MANUAL 3 0737466103
ELIT SRL MANIPULANT MARFURI 3 0737466103

 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Economie

Locuri de muncă disponibile în orașul CUGIR, la data de 2 aprilie 2024

cugirinfo.ro

Publicat

în

AJOFM Alba a transmis lista cu locurile de muncă disponibile, la data de 2 aprilie 2024, pe raza orașului CUGIR.

Persoanele interesate sa ocupe un loc de munca pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectati AJOFM Alba, sectiunea Persoane fizice – Locuri de munca vacante sau se pot prezenta la sediul agentiei judetene pentru ocuparea fortei de munca de domiciliu sau resedinta.

Vă prezentăm mai jos lista locurilor de muncă vacante în orașul Cugir și numerele de telefon/adresele de e-mail ale angajatorilor, de la care puteți obține mai multe detalii:

AGENT OCUPAŢIA NR. LMV NR. TELEFON/E-MAIL
SELECTWOOD TOMUTA S.R.L. VÂNZATOR 1 0746487665
SC ŞTEFAN OMNIA COM SRL CALCATOREASA LENJERIE 1 0765003135
SC ŞTEFAN OMNIA COM SRL MUNCITOR NECALIFICAT ÎN INDUSTRIA CONFECTIILOR 1 0765003135
DELI GROUP PROFESSIONAL SERVICES SRL AJUTOR BUCATAR 1 0742246047
DELI GROUP PROFESSIONAL SERVICES SRL CASIER 1 0742246047
DELI GROUP PROFESSIONAL SERVICES SRL LUCRATOR BUCATARIE (SPALATOR VASE MARI) 1 0742246047
CINPROD SRL MANIPULANT MARFURI 5 0788079031
ELIT SRL AMBALATOR MANUAL 3 0737466103
ELIT SRL MANIPULANT MARFURI 3 0737466103

 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir