cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Uzina Mecanică Cugir scoate la licitație două obiective turistice din Munții Șureanu

Uzina Mecanică Cugir scoate la licitație două obiective turistice din Munții Șureanu

Publicat în 18.07.2019 la ora 22:02

Cerute insistent de către administrația locală din Cugir pentru a le putea prelua și valorifica potențialul lor deosebit, Complexul „Mistrețu” și Cabana „Prislop” sunt scoase, din nou, la licitație deschisă cu strigare de către Societatea Uzina Mecanică Cugir, eveniment care va avea loc la data de 29.07.2019 începând cu ora 12:00.

În cazul Complexului „Mistrețul”, situat pe cursul Râului Mare, vorbim despre o suprafață construită de 592 mp, alături de terenul aferent, în suprafață totală de 4.542 mp. Licitația pentru acest obiectiv va începe la ora 13.00, având un preț de pornire de 300 euro/lună, la care se adaugă T.V.A. Garanţia de participare la licitaţie este de 2.847 lei. Doritorii vor avea de plătit și o taxă de participare la licitaţie în cuantum de 150 lei, la care se adaugă TVA, și nu se restituie.

Pentru Cabana “Prislop”, situată la granița dintre județele Alba și Hunedoara, în apropiere de trecătoarea cu același nume, suprafaţa construită este de 430 mp iar a terenului aferent de 5.342 mp. Licitația pentru cabană va începe la ora 14:00, având un preț de pornire de 300 euro/lună, la care se adaugă T.V.A. Garanţia de participare la licitaţie este de 2.847 lei. Și în acest caz, cei care se vor prezenta la licitație vor avea de achitat o taxă de participare de 150 lei, nerestituibilă.

Solicitările primăriei Cugir de a prelua respectivele imobile au fost motivate de starea de degradare accentuată în care aceste active ale UMC se află, încă din anul 1989, ținând cont că nu mai servesc activității de producție.

Uzina nu dispune de fonduri şi nu este interesată să reabiliteze imobilele, multe dintre ele fiind reale pericole pentru cetățeni. Deși inutile societății, pentru aceste active și pentru terenul aferent lor, UMC înregistrează lunar cheltuieli cu amortizarea, evaluarea, cu impozite și taxe locale.

Planurile administrației locale cugirene pentru Cabana “Prislop” se referă la transformarea acesteia în tabără şcolară şi punct de atracţie pentru iubitorii turismului şi a sporturilor de iarnă, în timp ce, pentru Complex „Mistreţul” (cabine, ştrand, popicărie) se dorește realizarea unui centru pentru tineret. Rămâne de văzut dacă Primăria Cugir va participa la licitație și dacă va reuși să își adjudece aceste două obiective.

sursa foto: facebook Valea Cugirului

Acest articol a fost citit de 2245 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.