cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Trucuri simple ca să scapi de depresia sărbătorilor de iarnă

Trucuri simple ca să scapi de depresia sărbătorilor de iarnă

Publicat în 26.12.2012 la ora 2:35

Fie din pricina problemelor cu banii sau a problemelor din familie, Crăciunul şi Anul Nou pot aduce cu ele şi multă tristeţe, nu numai bucurie. Aceste depresii de sezon pot fi depăşite dacă nu uiţi că lucrurile simple şi bucuriile mici sunt cele care îţi fac viaţa cu adevărat frumoasă.
Fă sport! Ştii ca în perioada Sărbătorilor o să pui pe tine kilograme nedorite. 30 de minute de mişcare pe zi este de ajuns ca să te menţii în formă şi să îţi menţii buna-dispoziţie.
Iluminează-ţi casa! O casă luminată bine îţi poate creşte buna-dispoziţie şi poate reduce nivelul de stres. Ai grijă să ai multă lumină în casă, dacă simţi că iarna eşti deprimat.
Nu te angaja în proiecte de lungă durată. Dacă ştii că nu ai energie, nu te angaja în proiecte dificile, de lungă durată.
lPauzele lungi şi dese… De Sărbători, multe femei au tendinţa să se autodepăşească: vor să fie bucătărese perfecte, gazdele perfecte şi soţii perfecte. Adevărul este că tot acest efort poate însemna un stres inutil. Familia nu are nevoie de un sclav de Sărbători, ci de unire şi fericire, de o atmosferă intimă şi de comunicare. Aşa că relaxează-te şi bucură-te de vacanţă.
Râzi din toată inima. Urmăreşte show-ul preferat de comedie, fă glume cu prietenii şi, în general, nu lua viaţa în serios! Este cea mai bună modalitate de a trece peste tristeţea din timpul iernii.
lMuzica alină sufletul. Poţi face un CD cu melodiile preferate, pe care să îl asculţi des în timpul Sărbătorilor. Poţi încerca şi aromaterapia.
Prietenii şi familia. Dacă ai un conflict cu un membru al familiei sau cu un prieten, Sărbătorile sunt un moment bun să vă împăcaţi. În plus, atunci când te simţi deprimat trebuie să ai cu cine să discuţi, iar persoanele cele mai apropiate te pot ajuta.
Ajută-i pe alţii. Iarna este o perioada grea pentru mulţi, şi oricât de deprimat te-ai simţi trebuie să te gândeşti că sunt alţii care o duc mai rău ca tine. Oferă-te voluntar la un cămin de bătrâni sau la un orfelinat şi munca îţi va fi răsplatită, cu zâmbete şi recunoştinţă.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 252 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.