Rămâi conectat

Politică

(P) Alegeri Locale 2016 – Rezolvăm problema transportului public în Cugir!

cugirinfo.ro

Publicat

în

mircea-trifan-afis-locale-2016Una dintre cele mai arzătoare probleme ale cugirenilor este legată de transportul public de călători, care în ultimii ani a ajuns la un nivel insuportabil pentru cetățeni.

Operatorul actual nu asigură o calitate corespunzătoare a serviciilor prestate, creând un puternic disconfort pasagerilor, datorat în mare măsură mijloacelor de transport neadecvate (mașini vechi, în stare tehnică necorespunzătoare și cu capacitate prea mică pentru fluxul de călători.) Nu este normal ca oamenii să circule claie peste grămadă, cu mult peste numărul admis de locuri în autovehicol, ca să nu mai vorbim de faptul că nu se respectă nici un orar, astfel încât pasagerii așteaptă foarte mult în stațiile de autobuz.
Actuala administrație locală s-a dovedit incapabilă să rezolve această problemă și ne punem și noi întrebări multe în legătură cu întocmirea caietelor de sarcini și de ce nu s-a prezentat nimeni la licitație, în afară de actuala firmă?
Pornind de la această stare de fapt care nu mai poate continua, Mircea Augustin Trifan- candidat pentru funcția de Primar și echipa de consilieri PSD, își propune rezolvarea acestei situații prin următoarele măsuri:
• Crearea unui Serviciu Public de Transport în comun în subordinea Consiliului Local, care să furnizeze servicii la standardele europene. Există destule exemple de administrații publice locale, care au creat astfel de servicii publice si care funcționează bine. Important e să primeze interesul public al celor mulți, nu interese mărunte ale unei firme sau al alteia! Totodată trebuie să arătăm respectul și considerația noastră pentru oamenii care au ridicat Cugirul prin munca lor: părinții și bunicii noștri. Astfel vom introduce măsura acordării de facilități la transportul în comun pentru pensionari, elevi, persoane cu handicap și veterani de război.
afis-consilieri-psd-cugir-locale-2016• Crearea acestui serviciu însă nu este suficientă! Ea trebuie coroborată cu asigurarea unei infrastructuri adecvate pentru toate traseele, iar calitatea drumurilor pe aceste rute trebuie îmbunătățită și o vom face!
• Extinderea numărului de trasee de transport local și în alte zone ale Cugirului și ne referim aici în special la cartierul Cindeni, pentru că cetățenii de aici au de parcurs distanțe mari pentru a ajunge în stațiile de autobuz. Prin această măsură vom asigura egalitate de șanse pentru toți cugirenii. E timpul să nu mai fie cugireni de rangul I cu drumuri, trotuare, spații verzi și autobuze și cugireni de rangul II cu drumuri de pământ ce se transformă în noroi la prima ploaie, fără trotuare și care doar să viseze la un lucru absolut normal: mijloace de transport in comun!

Noi rezolvăm problema! Decizia e în mâna dumneavoastră pe 5 iunie!

Mircea TRIFAN,
Candidatul PSD la Primăria Cugir

PSD Alba – Publicitate electorală


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Politică

Miercuri, 22 martie 2023, femeile social democrate din Cugir și-au ales o nouă conducere

cugirinfo.ro

Publicat

în

În sala de reuniuni a Centrului Cultural Cugir a avut loc miercuri, 22 martie 2023, Conferința de dare de seamă și alegeri a Organizației de Femei a PSD Cugir, eveniment la care au fost prezente peste 100 de participante.

Au luat parte ca invitați: Marcela Daramus-președinta organizației de femei Alba a PSD, deputatul Radu Tuhuț – președintele Organizației Județene Alba a PSD, subprefectul Județului Alba, Corneliu Mureșan – secretar executiv al PSD Alba, ing. Mircea Trifan – președintele organizației Cugir a PSD – director general la Societatea Uzina Mecanică Cugir.

Conferința a ales un birou format din: președinte, trei vicepreședinți și 11 membri.

În funcția de președinte a fost aleasă Ancuța Mizgai – de profesie psiholog la Societatea Uzina Mecanică Cugir, iar ca vicepreședinți: Mirela Cutean, Julieta Isarie și Mihaela Găldău.

În funcșia de secretar a fost aleasă Georgiana Jurj.

Invitații au felicitat-o pe noua președintă a organizației și i-au urat mult success în noua sa misiune care i-a fost încrdințată.

„Felicitări și mult succes, Ancuța Mizgai, pentru alegerea ta în fruntea Organizației Femeilor Social Democrate (OFSD) Cugir. Felicitări tuturor doamnelor alese astăzi în Biroul Politic OFSD Cugir! Mulțumesc domnului președinte PSD Cugir, Mircea Trifan și întregii sale echipe. Mulțumesc organizației PSD a județului Alba pentru sprijin acordat organizației de femei social democrate din Județ”, a ținut să transmită participanților, Marcela Dărămuș.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Județul Alba, prezent la Ședința Biroului Național al Seniorilor Liberali, destinată convocării Congresului din aprilie 2023

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cursul zilei de ieri, 18 martie 2023, la Palatul Parlamentului din București s-a desfășurat  Ședința Biroului Național al Organizației Naționale a Seniorilor  Liberali, eveniment la care au luat parte reprezentanți ai tuturor organizațiilor liberale de pensionari din țară și din municipiul București.

Din partea organizației județene Alba a pensionarilor PNL a participat ing. Aurel Voicu, reales președinte al pensionarilor PNL Alba la alegerile din octombrie 2022.

Potrivit lui Voicu, reuniunea de la București a avut pe ordinea de zi 3 puncte: Pregătirea Congresului seniorilor liberali care va avea loc pe 28 aprilie 2023 (ocazie cu care s-a format o comisie de pregătire a congresului);  Discuții pe problemele organizatorice ridicate de filiale; Prezentarea moțiunilor celor 2 candidați la funcția de președinte al seniorilor PNL pentru desemnarea candidatului ce urmează a fi ales la Congresul din aprilie. Este vorba despre liberalii Lucrețiu Todoroiu și Victor Paul Dobre. Aceste moțiuni urmează să fie discutate în fiecare birou județean al organizațiilor de pensionari.

La ședința biroului central al organizației pensionarilor a luat parte parlamentarul Virgil Guran, vicepreședinte al PNL.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Sărmășan Andrei Călin și Cutean Maria Mirela sunt noii consilieri locali în tabăra social democraților din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Consiliul Local Cugir a luat act de încetarea de drept a mandatelor de consilieri locali aparținând lui Sava Gheorghe (director general adjunct la Societatea Uzina Mecanică Cugir) și Mihu Valentin, aleși pe listele Partidului Social Democrat – organizația Cugir, la alegerile locale desfășurate în luna iunie 2020.

Locurile  celor doi fiind declarate vacante, au fost ocupate de următorii supleanți pe lista PSD și anume: Sărmășan Andrei – Călin, respectiv Cutean Maria Mirela.

Aceștia au depus jurământul și au fost validați în ședința extraordinară de astăzi, 18 noiembrie 2022, a Consiliului Local Cugir.

În ceea ce îl privește pe Sava Gheorghe, încetarea de drept a mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local Cugir s-a produs ca urmare a opțiunii acestuia de a exercita calitatea de Director general adjunct la Uzina Mecanică Cugir, iar în cazul lui Mihu Valentin  încetarea de drept a mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local Cugir a avut loc ca urmare a demisiei acestuia (prin schimbarea temporară a domiciliului în altă țară). De menționat că Sărmășan Andrei – Călin este salariat al Fabricii de Arme Cugir, iar Cutean Maria Mirela este angajată la Uzina Mecanică Cugir.

Potrivit art. 9, alin. 2, lit. b din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, calitatea de consilier local încetează de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în caz de incompatibilitate sau demisie și se constată de către consiliul local, prin hotărâre, la propunerea primarului sau a oricărui consilier local.

 Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir