Rămâi conectat

Politică

(P) Alegeri Locale 2016 – Adrian Teban: Continuăm împreună, investim în Cugir

Redacția Cugirinfo.ro

Publicat

în

adrian-teban-afis-electoral-locale-2016Sunt 12 ani de când am primit pentru prima dată încrederea oamenilor, devenind la doar 32 de ani primarul oraşului Cugir.

A fost o cinste şi o mare responsabilitate, deopotrivă! Susţinerea pe care mi-au acordat-o cugirenii atunci şi în următoarele două mandate m-a onorat de fiecare dată şi m-a determinat să găsesc soluţii, chiar şi acolo unde lucrurile păreau iremediabil pierdute. Chiar dacă am fost, de cele mai multe ori, un primar de opoziţie, am avut, întotdeauna, de partea mea oamenii din oraş, o echipă performantă şi o mare ambiţie de a accesa fonduri europene. Am reuşit împreună să transformăm Cugirul într-un oraş confortabil, în care copiii noştri îşi pot dezvolta abilităţile artistice şi cele sportive, învăţând de mici ce înseamnă competiţia. Am avut întotdeauna priorităţi, motiv pentru care, înainte de asfaltări, am introdus reţele de apă şi canalizare în Cindeni, Râul Mic şi localitatea Vinerea. Am pornit modernizarea oraşului din centru şi am schimbat radical imaginea Bulevardului Alexandru Sahia şi a zonelor de locuit din apropiere, am amenajat parcări, am reabilitat drumuri şi trotuare, am amenajat parcul de joacă “Doina” şi parcul de agrement “Micro7”. Am ajuns cu lucrările în partea de sus, în “oraşul vechi”, unde am modernizat străzile 21 Decembrie 1989, Drăgana, Vasile Alecsandri,1 Mai, Mihai Viteazul, Avram Iancu, Aurel Vlaicu, str. Râul Mic şi Râul Mare. Doresc să continuăm împreună şi să investim în oraş, astfel încât să nu mai existe străzi nereabilitate. Îmi doresc să creştem confortul şi siguranţa prin crearea unor centuri ocolitoare ale localităţilor Cugir şi Vinerea. Vreau să modernizăm drumurile de munte ce leagă oraşul de satele aparţinătoare: Bucuru, Mugeşti, Călene, Feţeni. Dintre toate investiţiile pe care le-am făcut şi care se văd în oraş, cea mai mare provocare a fost Spitalul Orăşenesc Cugir. A fost remarcabilă solidaritatea de care au dat dovadă oamenii din Cugir când spitalul a fost în pericol de a fi închis. Asta m-a determinat să cred că putem face ceea ce nu au făcut alţii în peste 20 de ani: să investim în spital. Astfel, în ultimii şase ani prioritatea mea a devenit spitalul: am modernizat şi dotat ambulatoriul şi secţiile de Chirurgie-Interne. Putem continua investiţiile, să modernizăm Pediatria şi să amenajăm locuinţe pentru doctori. Ştim deja că nu doar salariile mici îi ţin departe pe medici, ci şi condiţiile de muncă şi dotările. Împreună vom rezolva problema lipsei cadrelor medicale la nivelul anumitor specializări. Dragi cugireni, m-aţi susţi­nut acum 12 ani, când eram un tânăr, o speranţă. În acest timp am acumulat o experienţă pe care doresc să o pun în continuare în slujba oraşului. Ştiţi deja că promisiunile mele devin proiecte realizate.

PNL Alba – Publicitate electorală


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Politică

Miercuri, 22 martie 2023, femeile social democrate din Cugir și-au ales o nouă conducere

cugirinfo.ro

Publicat

în

În sala de reuniuni a Centrului Cultural Cugir a avut loc miercuri, 22 martie 2023, Conferința de dare de seamă și alegeri a Organizației de Femei a PSD Cugir, eveniment la care au fost prezente peste 100 de participante.

Au luat parte ca invitați: Marcela Daramus-președinta organizației de femei Alba a PSD, deputatul Radu Tuhuț – președintele Organizației Județene Alba a PSD, subprefectul Județului Alba, Corneliu Mureșan – secretar executiv al PSD Alba, ing. Mircea Trifan – președintele organizației Cugir a PSD – director general la Societatea Uzina Mecanică Cugir.

Conferința a ales un birou format din: președinte, trei vicepreședinți și 11 membri.

În funcția de președinte a fost aleasă Ancuța Mizgai – de profesie psiholog la Societatea Uzina Mecanică Cugir, iar ca vicepreședinți: Mirela Cutean, Julieta Isarie și Mihaela Găldău.

În funcșia de secretar a fost aleasă Georgiana Jurj.

Invitații au felicitat-o pe noua președintă a organizației și i-au urat mult success în noua sa misiune care i-a fost încrdințată.

„Felicitări și mult succes, Ancuța Mizgai, pentru alegerea ta în fruntea Organizației Femeilor Social Democrate (OFSD) Cugir. Felicitări tuturor doamnelor alese astăzi în Biroul Politic OFSD Cugir! Mulțumesc domnului președinte PSD Cugir, Mircea Trifan și întregii sale echipe. Mulțumesc organizației PSD a județului Alba pentru sprijin acordat organizației de femei social democrate din Județ”, a ținut să transmită participanților, Marcela Dărămuș.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Județul Alba, prezent la Ședința Biroului Național al Seniorilor Liberali, destinată convocării Congresului din aprilie 2023

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cursul zilei de ieri, 18 martie 2023, la Palatul Parlamentului din București s-a desfășurat  Ședința Biroului Național al Organizației Naționale a Seniorilor  Liberali, eveniment la care au luat parte reprezentanți ai tuturor organizațiilor liberale de pensionari din țară și din municipiul București.

Din partea organizației județene Alba a pensionarilor PNL a participat ing. Aurel Voicu, reales președinte al pensionarilor PNL Alba la alegerile din octombrie 2022.

Potrivit lui Voicu, reuniunea de la București a avut pe ordinea de zi 3 puncte: Pregătirea Congresului seniorilor liberali care va avea loc pe 28 aprilie 2023 (ocazie cu care s-a format o comisie de pregătire a congresului);  Discuții pe problemele organizatorice ridicate de filiale; Prezentarea moțiunilor celor 2 candidați la funcția de președinte al seniorilor PNL pentru desemnarea candidatului ce urmează a fi ales la Congresul din aprilie. Este vorba despre liberalii Lucrețiu Todoroiu și Victor Paul Dobre. Aceste moțiuni urmează să fie discutate în fiecare birou județean al organizațiilor de pensionari.

La ședința biroului central al organizației pensionarilor a luat parte parlamentarul Virgil Guran, vicepreședinte al PNL.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Sărmășan Andrei Călin și Cutean Maria Mirela sunt noii consilieri locali în tabăra social democraților din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Consiliul Local Cugir a luat act de încetarea de drept a mandatelor de consilieri locali aparținând lui Sava Gheorghe (director general adjunct la Societatea Uzina Mecanică Cugir) și Mihu Valentin, aleși pe listele Partidului Social Democrat – organizația Cugir, la alegerile locale desfășurate în luna iunie 2020.

Locurile  celor doi fiind declarate vacante, au fost ocupate de următorii supleanți pe lista PSD și anume: Sărmășan Andrei – Călin, respectiv Cutean Maria Mirela.

Aceștia au depus jurământul și au fost validați în ședința extraordinară de astăzi, 18 noiembrie 2022, a Consiliului Local Cugir.

În ceea ce îl privește pe Sava Gheorghe, încetarea de drept a mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local Cugir s-a produs ca urmare a opțiunii acestuia de a exercita calitatea de Director general adjunct la Uzina Mecanică Cugir, iar în cazul lui Mihu Valentin  încetarea de drept a mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local Cugir a avut loc ca urmare a demisiei acestuia (prin schimbarea temporară a domiciliului în altă țară). De menționat că Sărmășan Andrei – Călin este salariat al Fabricii de Arme Cugir, iar Cutean Maria Mirela este angajată la Uzina Mecanică Cugir.

Potrivit art. 9, alin. 2, lit. b din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, calitatea de consilier local încetează de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în caz de incompatibilitate sau demisie și se constată de către consiliul local, prin hotărâre, la propunerea primarului sau a oricărui consilier local.

 Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir