Rămâi conectat

Învăţământ - Cultură

Festivalul legumelor și fructelor – 2022, la Grădinița „Prichindel” din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

„Zâna Toamnă” a îmbrăcat în culori şi miresme holul  Grădiniţei cu Program Prelungit „PRICHINDEL”, structură a Şcolii Gimnaziale „Singidava”, Cugir.

Copii, părinţi, bunici şi cadre didactice, într-o atmosferă plină de emoţii pozitive, armonie de gusturi şi iz de copilărie jucăuşă. s-au reunuit în a petrece timp de calitate împreună.

Festivalul Legumelor si Fructelor, activitate care s-a desfăşurat  vineri, 18 noiembrie  2022, în cadrul Programului Educațional „Alimentatie sanatoasă și activitate fizică”, sub semnul belşugului şi al frumuseţii, în care fiecare copil împreună cu familia sa, şi sub îndrumarea cadrelor didactice, au transformat grădiniţa într-o imensă cămară plină cu bunătăţi pregătite cu dragoste: zacuscă originală, dulceţuri fine, compoturi parfumate, murături diversificate, delicioase, sucuri din fructe prospete, seminte și fructe deshidratate , un adevărat festin culinar gata de savurat, dar şi expoziţii de lucrări decorative precum și jucării distractive din fructe şi legume, transformate de mânuţele îndemânatice, în mici opere de artă. Toate acestea au reprezentat un deliciu, o încântare pentru ochi şi suflet, bucurându-ne de la cel mai mic, la cel mai mare de darurile minunate ale toamnei.

„Echipa de proiect formată din: educ. Angela Sasu, prof. Ancuta Comșa, prof. Loredana Oprea, cât și întregul colectiv de educatoare: prof. Mihaela Urieșu, prof. Oana Maierescu, prof. Elena Țigan, prof. Cornelia Uritescu, prof. Adina Trifa, prof. Emilia Budereș, prof. Delia Suciu, prof. Anca Vinceler, educ. Ana Crăciun și prof. Ilona Bîrsan, aduc mulţumiri părinţilor pentru sprijinul acordat, colaborarea armonioasă şi efortul zilnic depus în susţinerea parcursului educaţional al copiilor. Ne bucurăm să vă avem alături, dragi părinţi ai noştri.  Felicitări tuturor, pentru cea mai frumoasă zi a toamnei, în special celor mici, care au făcut din această zi o sărbătoare”, a dorit să transmită prof. Ilona Bârsan.

Constantin PREDESCU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Cugir Info și pe GOOGLE NEWS


Învăţământ - Cultură

Jandarmii au discutat cu elevii din Cugir despre consecințele și combaterea fenomenului de bullying în școli

cugirinfo.ro

Publicat

în

Mai mulți elevi din orașul Cugir au primit în cursul acestei săptămâni, vizita jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean „Avram Iancu” Alba, care au desfășurat activități preventiv-educative pe linia faptelor antisociale.

„Elevilor le-au fost prezentate principalele infracțiuni sau acte antisociale săvârșite de către copii, consecințele legale, sociale și morale ale acestor fapte, cât și combaterea fenomenului de bullying în rândul elevilor. De asemenea, elevii au fost informați cu privire la acțiunile pe care jandarmii le desfășoară și li s-au adus la cunoștință implicațiile pe care faptele antisociale le-ar putea avea asupra viitorului lor.

Le mulțumim cadrelor didactice pentru colaborare, iar copiilor le suntem recunoscători pentru atenția și interesul manifestate. Aceste activități vor continua și la alte școli din județul Alba și au ca scop informarea elevilor și prevenirea actelor antisociale”, a transmis IJJ „Avram Iancu” Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Cugir Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Școala Profesională din cadrul Colegiului Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir nu va mai avea, în viitorul an școlar, clase de învățământ special integrat

cugirinfo.ro

Publicat

în

În anul școlar 2023-2024 vor fi cuprinse în rețeaua școlară județeană din Alba un număr de 3 structuri din învățământul special profesional și tehnic, mai puțin cu una față de actualul an școlar.

În ședința de săptămâna trecută consilierii județeni au aprobat rețeaua școlară a unităților de învățământ special și special integrat din județul Alba pentru anul școlar 2023-2024.

Față de anul școlar curent, pentru care au fost aprobate 4 structuri din învățământul special profesional și tehnic, în Rețeaua Școlară 2023-2024 nu se va mai regăsi Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” – Școala Profesională Cugir, deoarece această unitate de învățământ nu va mai avea clase de învățământ special integrat, ci doar 3 cazuri de elevi cu învățământ la domiciliu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Cugir Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ 2023: Modele de subiecte pentru elevii de clasa a VIII-a | cugirinfo.ro

cugirinfo.ro

Publicat

în

SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ 2023: Modele de subiecte pentru elevii de clasa a VIII-a | cugirinfo.ro

Modelele de subiecte la Simularea pentru Evaluarea Națională 2023 la Limba Română, Matematică și Limba Maternă au fost publicate de Ministerul Educației.

Acestea au fost concepute pentru a-i pregăti cu succes pe absolvenții clasei a VIII-a pentru examenul de Evaluare Națională 2023.

Vezi aici:

SUBIECTE SIMULARE  EVALUARE NAȚIONALĂ 2023, la Matematică, Limba Română și Limba Maternă  clasa a VIII-a

Evaluarea Națională 2023 are loc în perioada 19-22 iunie, potrivit calendarului publicat în Monitorul Oficial.

Proba la Limba română se va desfășura pe 19 iunie, iar proba la Matematică este programată pe 21 iunie.

Elevii de clasa a VIII-a încheie cursurile pe 9 iunie. Înscrierea candidaților se face automat de către secretariatele școlilor în perioada 6 – 9 iunie. Primele rezultate s-ar afișa pe 28 iunie, iar cele finale, de după contestații, pe 4 iulie 2023.

Calendarul probelor și rezultatelor de la Evaluarea Națională 2023 este următorul:

  • 6 – 9 iunie 2023: Înscrierea la evaluarea națională
  • 9 iunie 2023: Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
  • 19 iunie 2023: Limba și literatura română – probă scrisă
  • 21 iunie 2023: Matematica – probă scrisă
  • 22 iunie 2023: Limba și literatura maternă – probă scrisă
  • 28 iunie 2023 (până la ora 14:00): Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
  • 28 iunie 2023 (ora 16:00 – ora 19:00) – 29 iunie 2023 (ora 8:00 – ora 12:00): Depunerea contestațiilor
  • 29 iunie – 4 iulie 2023: Soluționarea contestațiilor
  • 4 iulie 2023: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

La solicitarea comisiilor județene/Comisiei municipiului București de organizare a evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a sau din proprie inițiativă, Comisia Națională de Organizare a Evaluării Naționale poate aproba, în situații excepționale, prelungirea/reducerea perioadelor de evaluare/reevaluare a lucrărilor scrise ori de afișare a rezultatelor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Cugir Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea Ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir