cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Ştiri din zonă » Brudina de la Blandiana va deveni în curând istorie. A fost lansată licitația pentru construirea podului peste râul Mureș

Brudina de la Blandiana va deveni în curând istorie. A fost lansată licitația pentru construirea podului peste râul Mureș

Publicat în 04.03.2019 la ora 9:00

Primăria Blandiana a lansat licitația pentru atribuirea lucrărilor necesare construirii podului peste Mureș, obiectiv ce va fi edificat între Acmariu și Balomir și care va lega comuna Blandiana de comuna Șibot.

Proiectul este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) și este estimat la 8,29 de milioane de lei, TVA inclus. Podul reprezintă șansa locuitorilor din Blandiana la civilizație, dar și șansa să renunțe definitiv la arhaicele brudine, un fel de platforme plutitoare neomologate care sunt folosite de localnici de aproape 40 de ani, în absența unui pod peste râul Mureș.

Totodată, podul va ușura viața celor care fac naveta la Cugir, Sebeș, Alba Iulia și care, din cauză că iarna nu prea pot trece cu brudina, sunt nevoiți să ocolească kilometri buni, lucru care le diminuează substanțial veniturile și le fură ore din zi.

„Necesitatea modernizării infrastructurii rutiere și construcția podului peste râul Mureș vine din nevoia de a crea o infrastructură de drum destinată unui trafic local ușor cu acces facil către DN 81, fiind cea mai scurta rută ce asigură accesul direct al cetățenilor comunei Blandiana cu ruta de transport național și totodată cu așezări urbane ce constituie poli de dezvoltare economică (Sebeș, Cugir, Alba Iulia). În acest moment, traversarea râului se efectuează cu o ambarcațiune plutitoare ce pune în pericol viața cetățenilor. Astfel, construirea podului reprezintă principala necesitate a autorității locale în ceea ce privește infrastructura de acces. Oportunitatea construirii podului este asigurată de finanțarea din Programul Național de Dezvoltare Locală 2017 – 2020”, se arată în caietul de sarcini.

Achiziția implică construcția unui pod peste râul Mureș în lungime de aproximativ 122 de metri prevăzut cu 3 deschideri (3×40,75m) cu lucrări de sprijinire prin realizare de ziduri de sprijin din pământ armat cu geogrile. Lucrarea prevede realizare de trotuare și sistem de iluminat, dar și lucrări aferente scurgerii apelor pluviale, guri de scurgere, șanțuri, lucrări de semnalizare și siguranța circulației. Termenul de finalizare este 2020. Cel mai probabil lucrările efective vor fi demarate în această vară, după finalizarea procedurii de licitație.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 1036 ori

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.