Rămâi conectat

Sport

Atletul cugirean Vasile Hârjoc, medalie de bronz la Campionatul Mondial de Atletism din Polonia

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbăta, 1 aprilie 2023, în Torun Polonia a fost ultima zi de competiții la ed. a IX-a World Masters Athletics Indoor Championships 2023.

La proba efortului suprem de la aceasta întrecere, (Semimaraton (21,097 km), Județul Alba a fost reprezentat de doi sportivi: la categ. + 40 de atletul Zaharia Adrian de la Club Sportiv Unirea Alba Iulia, care a terminat cursa în 1h 16 min 18 sec, ocupând poziția a 13-a la individual, iar cu echipa locul 3.

Cel de-al doilea alergător, Vasile Harjoc de la Club Sportiv „Metalurgistul” Cugir (antrenor prof. Gheorghe Haprean) – categ.+70 a terminat cursa în 1h 34 min 17sec, obținând medalia de bronz  la individual, după reprezentantul Belgiei și Spaniei, iar cu echipa de la + 70 ocupând locul 4. Dupa Jocurile Olimpice de vară, această competiție este reprezentată de cel mai mare număr de participanți (4.100 atleți din 88 de țări).

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

Șahistul cugirean Laurențiu Rădițoiu – locul I, la turneul organizat la Palatul Principilor Transilvaniei din Alba Iulia

cugirinfo.ro

Publicat

în

Recent, la Palatul Principilor din Alba-Iulia s-a desfășurat un mare și atractiv turneu de șah rapid, organizat de Maestrul Internațional Mihnea Costachi.

Întrecerea a reunit 132 de jucători din 5 țări din Europa, dintre care 9 mari maeștri ai sportului minții. Au participat jucători cu vârste cuprinse între 6 și 79 de ani.

Turneul a avut 9 runde și a fost câștigat de un valoros maestru al șahului bulgar, de 16 ani, care a obținut 7,5 puncte din 9 posibile.

Cunoscutul șahist cugirean, Laurențiu Rădițoiu, legitimate la CS ,,Metalurgistul” Cugir a obținut 5 puncte din 9 posibile, fiind clasat pe locul 56 din 132 participanți, iar la categoria veterani (70+), a obținut locul I.

Îl felicităm și noi pe septuagenarul jucător și îi dorim mult success în competițiile la care participă!

 

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Tenismenul cugirean Robert Paștiu, campion la turneul „Marc Tenis” desfășurat la Cluj Napoca

cugirinfo.ro

Publicat

în

În zilele de 11 și 12 mai 2024, s-a desfășurat în Municipiul Cluj Napoca, Turneul „Marc Tenis” din cadrul Campionatului Național „Tenis 10”, competiție la care au participat aproape 60 de sportivi aparținând mai multor cluburi și asociații sportive din întreaga țară.

La această întrecere, tenismenul Robert Paștiu (7 ani), legitimat la Clubul Sportiv „Metalurgistul” Cugir, pregătit de antrenorul Gheorghe Hârceagă, s-a impus și la acest turneu, jucând la categoria de vârstă 7-9 ani.

El a obținut 8 victorii, jucând în marea finală, clasându-se pe locul I realizând titlul de campion al turneului.

Următoarea competitive la care va participa Roberto se va desfășura în luna iunie la București.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

„Roș-albaștrii”, punct în fața liderului din play-out: CSM Unirea Alba Iulia – Metalurgistul Cugir 2-2 (1-1)

cugirinfo.ro

Publicat

în

Metalurgistul Cugir a reușit să întrerupă șirul de victorii consecutive obținute de CSM Unirea Alba Iulia, în play-out, remizând astăzi la Zlatna, scor 2-2 (1-1).

• 0-1, MIN. 12: DOHOTARIU, reluare cu capul, după un corner de pe stânga.

• 1-1, MIN. 14: ARDEI egalează după o fază fixă, tot reluare cu capul, la lovitura liberă executată de Istrate. Prima sa reușită pentru „alb-negri”

• 2-1, MIN. 60: Vl. POPA, autogol de cascadorii râsului, a trimis cu capul de la marginea careului, către portar, dar balonul l-a depășit pe Csapo și a intrat în plasă, cu tot efortul portarului

• 2-2, MIN. 87: autogol LALICI, a încercat să degejeze, dar a fost un semiluft care l-a păcălit pe Bucur

După 6 victorii consecutive, CSM Unirea Alba Iulia pierde primele puncte în play-out, după remiza, scor 2-2 (1-1), la Zlatna, în derby „de Alba”, cu Metalurgistul Cugir. A fost o confruntare cu iz de vacanță, cu o asistență redusă, în care s-au consemnat răsturnări de situație (de la 0-1, la 2-1 și 2-2 în minutul 87) și două autogoluri, câte unul de fiecare parte. Cugirenii au punctat primii, prin Dohotariu (12), iar gazdele au revenit rapid, egalând prin Ardei (14, la prima sa reușită pentru CSM Unirea), ambele goluri marcându-se după faze fize. La reluare au fost cele două faze de „cascadorii râsului”. Mai întâi, în minutul 60, Vl. Popa l-a învins pe Csapo cu o lovitură de cap (a vrut să trimită acasă, dar balonul l-a depășit pe goalkeeper), iar cu 3 minute înainte de final, Lalici a parafat remiza cu un semiluft (a încercat să degajeze, însă a „bărbierit” mingea)!

„A fost cel mai slab joc al nostru din acest an, se simte că se apropie vacanța. N-am avut luciditate, au fost greșeli personale de ambele părți, starea gazonului punându-și amprenta. O partidă decisă de erorile individuale în care am fost conduși, am revenit, am avut posibilitatea să facem 3-1, dar… Ne propunem să rămânem neînvinși până la final”, a punctat Alexandru Pelici.

„Un meci echilibrat, confruntare în care ocaziile mai clare ne-am aparținut. Sunt mulțumit de efort, venim după o perioadă încărcată cu 3 jocuri într-o săptămână, iar adversarii au avut o partidă amânată din motive medicale. Este un punct de moral”, a declarat Lucian Itu, acesta începând disputa cu 5 jucători under în primul unsprezece.

Au evoluat formațiile:

CSM Unirea Alba Iulia: Bucur – V. Stanciu (75, Ardeiu), Ardei, Lalici, Giurgiu – Mâlnă (62, Indrei), M. Boldea – Istrate (75, Ciaun), C. Cristea/ cpt (46, Raicea), Sebaș  – M. Codrea (62, Roșu); rezerve Stoian, R. Nistor, Vomir, I. Grozav. Antrenor Alexandru Pelici.

Metalurgistul Cugir: Csapo – Dohotariu, Onaci, V. Popa, Kiraly – R. Păcurar (49, Șaucă), P. Păcurar/ cpt, A. Barbu, Cocan (72, Vitinha) – Cîrloanță (72, M. Domșa), Bura (83, Raica); rezerve Herlea, L. Itu, Neagu, Șuteu, Raica, Gavrilă. Antrenor Lucian Itu.

Arbitri M. Șerban (Cluj-Napoca), M. Tunsoiu (Șinca Nouă), V. Pînzaru (Brașov) Observatori Cl. Ștefănuți (Năsăud), L. Nistor (Moreni).


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir