Rămâi conectat

Învăţământ - Cultură

Ziua Internaţională a Dansului sărbătorită de elevii Colegiului Național „David Prodan”, din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

elevi-cugir-david-prodan-ziua-internationala-dans-2016„Dansul ne face plăcere, ne eliberează si ne oferă consolare, ca răspuns la incapacitatea noastră de a zbura asemenea păsărilor, apropiindu-ne de cer, de sacru, de infinit” (Julio Bocca).

Sub semnul comunicării prin limbajul dansului, formă universală de expresie artistică, elevii Colegiului ,,David Prodan”  din Cugir au celebrat în această săptămână  Ziua Internaţională a Dansului.

Prin referatul citit de elevul Adrian Dache din clasa a XI-a C, elevii au aflat că în 1982, la inițiativa UNESCO,  Institutul Internaţional de Teatru  prin Comitetul Internaţional al Dansului, a hotărât ca la data de 29 aprilie, să fie celebrată Ziua Dansului,comemorând astfel   ziua de naştere a creatorului baletului modern, Jean-Georges Noverre (1727 – 1810).

Elevii au aflat prin intermediul prezentărilor on-line din cadrul Cabinetului de informare şi documentare,  noţiuni  despre stiluri de dansuri pe care apoi le-au exersat cu mai mult sau mai puţin talent, dar cu energia specifică vârstei. Nu au lipsit din listă dansurile  clasice şi  de societate precum Mazurca, Vals, Tango, Blues,Twist , dansurile  latino-americane precum Cha-cha, Mambo, Samba, dansurile  moderne sau urban precum Rock, Disco, Street dance, Hip-hop, dar nici  dansurile populare cum sunt Ardeleana, Brâul, Sârba sau  Braşoveana. Au dansat hora alături de elevii claselor a X-a şi a XI-a C prof. Serafina Oarga şi Tatiana Ungurianu.

Julio Bocca, unul dintre cei mai importanti dansatori argentinieni, spunea în mesajul său către instituţiile dedicate artei dansului: “Dansul presupune disciplină, muncă, instrucţie, comunicare. Datorită dansului, cuvintele pe care alţii nici nu le-ar inţelege nu mai sunt necesare; în locul lor se naşte un limbaj universal, familiar.” Ziua Internaţională  a Dansului încurajează dincolo de orice bariere etnice, culturale sau politice, promovarea dansului in lume, reunind  pe toti iubitorii dansului într-un frumos zbor al comunicării non-verbale.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Învăţământ - Cultură

Codrea Irina Rita, elevă a Școlii Gimnaziale „Singidava” Cugir, o nouă calificare la etapa națională a olimpiadelor școlare

cugirinfo.ro

Publicat

în

Codrea Irina Rita din clasa a VII-a A este o elevă cu care Școala Gimnazială „Singidava” din Cugir se mândrește. Ea a reușit performanța unui nou premiu I, la etapa județeană (100 de puncte) și calificare la etapa națională a Olimpiadei de Religie (Cultul Greco-Catolic) care se va desfășura între 8-12 mai 2024 la Snagov, județul Ilfov.

Acest rezultat nu este deloc întâmplător, ci este încununarea muncii și seriozității, a ambiției și perseverenței acesteia.

Profesorul Irinei, dna Pascal Daniela subliniază faptul că: „Pe lângă acumularea de cunoștințe, disciplina Religie are în centru viața spirituală, dobândirea virtuților, dar mai ales, cum să devenim oameni frumoși”.

Conducerea școlii îi adresează felicitări tinerei performante și mult succes la concursul care o așteaptă!

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Mara Roman, elevă a Colegiului Tehnic „Ion. D. Lăzărescu” Cugir, calificare la etapa națională a Olimpiadei de Chimie

cugirinfo.ro

Publicat

în

Performanța deosebită reușită de o elevă de la Colegiul Tehnic „Ion D. Lăzărescu” din Cugir. Mara Roman a reușit să se califice la faza națională a Olimpiadei de Chimie.

Mara este elevă în clasa a X-a la Colegiul Tehnic „Ion D. Lăzărescu” din Cugir. Tânăra s-a calificat de curând la etapa națională a concursului de chimie „Petru Poni”.

„Eforturile elevilor și concentrarea, seriozitatea și implicarea profesorilor sunt vizibile și aduc satisfacții pe măsură!

Cu bucurie anunțăm încă o calificare la Națională la una dintre cele mai dificile discipline: chimia. Concursul adresat liceelor tehnologice, vocaționale, câștigat și în 2024 și de un reprezentant al școlii noastre ne aduce speranță și certitudinea că ceea ce facem aici la Lăzărescu, nu facem în zadar!

Lui Petru Poni îi datorăm și faptul că a publicat primele manuale de fizică și de chimie în limba română.

Fetei de clasa a X-a care va participa la faza națională a Concursului îi ținem pumnii strânși, dnei prof. Pereanu îi urăm să aibă elevi la fel de implicați, pe care să-i învețe cu drag tainele chimiei și sunt convins că pentru toți profesorii cu vocație, a lucra cu tinerii rămâne un adevărat mod de viață”, a transmis Ionuț Iancu.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Rezultate excelente pentru elevii de la Colegiul Național „David Prodan” Cugir, la Olimpiadele de Limba Italiana și Spaniolă

cugirinfo.ro

Publicat

în

O calificare la etapa națională a olimpiadei de limba spaniolă și un premiul III, o mențiune la limba italiană și o mențiune la limba spaniolă.

Mai multe rezultate deosebite la olimpiadele de limbi străine, vin tot din direcţia spaniolă-italiană, prin intemediul a 4 elevi care spun că alături de performanţă, se mândresc şi cu experienţa acumultată şi bucuria de a-ţi reprezenta colegiul în cadrul unei competiţii de bază la nivel naţional.

Dănilă Maria Angeles din a clasa a IX-a B profilul științe ale naturii, Budău Maria din a clasa a IX-a A profilul matematică informatică intensiv informatică, Codarcea Kevyn Flavius din a clasa a IX-a B profilul științe ale naturii şi Bebeşelea Bogdan din a clasa a IX-a B profilul filologie intensiv limba engleză sunt cu toţii la prima participare la o olimpiadă de limbi romanice iar experienţa traită spun ei, a fost cu siguranţă de neuitat.

Să aflăm însă câte ceva despre modul în care filtrează ei aceste rezultate care nu sunt deloc de ignorat avand în vedere faptul că Maria Angeles s-a calificat pe locul II și ne va reprezenta colegiul la etapa națională în urma redistribuirii locurilor la nivel național, Kevyn a obţinut un frumos loc III, Maria menţiune la limba italiană şi Bogdan mențiune la limba spaniolă.

„Eu m-am născut în Spania unde am locuit 10 ani după care m-am mutat cu familia în România. Din păcate în școala generală nu am mai avut nici o legătură cu limba spaniolă care îmi e atât de dragă dar când am ajuns la Colegiul Național David Prodan mi s-a oferit șansa să particip la olimpiada de limba spaniolă. Profesorii m-au încurajat și mi-au spus că merită să încerc chiar dacă rezultatele pot să nu fie pe măsura așteptărilor mele ținând cont de lipsa unui contact constant cu limba spaniolă în ultimii 5 ani. Pe lângă susținerea profesorilor am beneficiat și de ore gratuite pentru pregătire. După ce am participat la faza județeană olimpiadei eram sceptică în legătură cu rezultatul, până în ziua în care doamna dirigintă m-a contactat și m-a felicitat pentru că am obținut premiul II și m-am calificat la faza națională. Le mulțumesc cadrelor didactice și școlii pentru încurajarea și susținerea în această experiență de neuitat”, a declarat Dănilă Maria Angeles, clasa a IX-a B.

„Am participat la olimpiada de limba spaniolă la îndrumarea și încurajarea doamnei Anca Muntean diriginta mea căreia îi mulțumesc că a crezut în mine. Această experiență mi-a oferit oportunitatea să-mi valorific cunoștințele pe care le-am acumulat în perioada cât am locuit departe de țara mea natală. Deși rezultatul pe care l-am obținut nu a fost pe măsura așteptărilor mele m-a motivat ca să mă pregătesc și mai bine pentru anul următor și sper să reușesc să reprezint colegiul meu la faza națională”, a declarat Codarcea Kevyn Flavius, clasa a IX-a B.

„Sunt bucuroasă că prin această olimpiadă am avut ocazia să-mi pun la încercare cunoștințele și abilitățile lingvistice. Chiar dacă rezultatul nu a fost cel pe care mi l-am dorit sunt conștientă că fiecare moment pe care l-am dedicat acestei competiții m-a ajutat să cresc și să învăț mai mult. Fiecare efort depus, exercițiu rezolvat și obstacol întâlnit nu au fost în zadar, au fost doar pași pe drumul către succesul meu viitor. Este important să ne amintim că fiecare experiență, fie ea și în aparentă „un eșec”, ne oferă oportunitatea de a ne îmbunătăți și de a crește. Poate nu am obținut locul pe podium pe care mi-l doream, dar am câștigat înțelepciune, perseverență și experiență. Sunt hotărâtă să continui să muncesc din greu, să învăț din fiecare provocare și să nu renunț niciodată la visurile mele. Aș dori să închei prin a-i mulțumi doamnei profesoare Anca Munteanu pentru că m-a îndrumat și ajutat pe tot parcursul pregătirii mele”, a declarat Budău Maria, clasa a IX-a A

„Pentru mine, șansa de a participa la această olimpiadă a fost ceva nou. Sunt mulțumit de ceea ce am reușit. Cu ambiție și seriozitate mi-am dat seama că pot să realizez ceea ce îmi doresc. Vreau să-i mulțumesc din suflet doamnei profesoare Anca Munteanu pentru răbdarea, îndrumarea și sprijinul pe care mi l-a oferit. În anii care urmează sper să obțin rezultate cel puțin la fel de bune ca acesta”, a declarat Bebeșelea Bogdan, clasa a IX-a C

Felicitări pentru rezultate, copii ! Vă urăm mult succes în continuare şi suntem siguri că vom mai scrie multe articole despre voi în anii care vor urma!

Profesor,
Alisie Anca


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir