Rămâi conectat

Administraţie

Miercuri, 22 mai, dezbatere publică la Cugir cu privire la taxele și impozitele locale

cugirinfo.ro

Publicat

în

Stabilirea impozitelor şi taxelor locale va face obiectul unei dezbateri publice ce va avea loc la primăria locală, în data de 22 mai, începând cu ora 15.00, iar propunerile vor fi supuse spre aprobare consiliului local în şedinţa de joi 23 mai, care urmează să ia o decizie în acest sens.

646x404Având în vedere legislaţia în vigoare administraţia locală a propus pentru anul fiscal 2014 o majorare de 6% faţă de valoarea aplicată anul acesta, chiar dacă la nivelul unor categorii de taxe valoarea rămâne neschimbată.  În construcţia întocmirii proiectului de hotărâre s-a ţinut seama şi de faptul că pentru anul fiscal 2013 s-a făcut o reducere cu 6% a valorilor impozabile, impozitele şi taxele locale şi alte taxe asimilate acestora. Astfel, propunerile pentru adoptarea impozitelor şi taxelor menţionate mai sus pentru anul fiscal 2014 s-au făcut în următoarea formă:

Impozitul şi taxa pe clădiri:
Impozitul pe clădiri datorat persoanelor fizice, calcul impozitului este următorul:

Zona A

Apartament cu 2 camere -suprafaţa -48,96mp
Impozit clădiri 2013= 114 lei
Impozit clădiri 2014= 12o lei

Zona B

Apartament 2 camere- suprafaţa -44, 22 mp
Impozit clădire 2013 =89 lei
Impozit  clădire 2014= 94 lei

 Zona C

Casa – suprafaţa -112, 85
Impozit clădire 2013= 121 lei
Impozit clădire 2014= 128 lei

Impozitul pe clădiri aflate în proprietatea persoanelor juridice se calculează prin aplicarea unei cote de 0,25 % şi 1,5% asupra valorii de inventar a clădirii înregistrată în contabilitatea agentului economic.

În cadrul unei clădiri nereevaluate, în ultimii 3 ani cota de impozitare se stabileşte la 10%  şi  30 % pentru clădiri care nu au fost evaluate în ultimii 5 ani.

Impozitul pe terenuri

 Zona A

Teren cu suprafaţa de 400 mp
Impozit teren 2013= 248 lei
Impozit teren 2014= 262 lei

Zona B

Teren cu suprafaţa 400 mp
Impozit 2013= 168 lei
Impozit 2014=  178 lei

Zona C

Teren cu suprafaţa 400 mp
Impozit 2013= 80 lei
Impozit 2014= 85 lei


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Acțiuni de ecologizare organizate de Primăria Cugir, în cadrul campeniei „Și mie îmi pasă de orașul meu”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria orașului Cugir a transmis că ca organiza, în acestă săptămână, două acțiuni de ecologizare în cadrul campaniei „Și mie îmi pasă de orașul meu”.

„În cadrul campaniei „Și mie îmi pasă de orașul meu” – Curățenia de Primăvară 2024- Primăria Cugir organizează două acțiuni de ecologizare în oraș:

– Joi 18.04.2024, zona pârâul Buschii, începând cu ora 16.00, având ca loc de întalnire zona skatepark – stadion parc.
– Sâmbătă 20.04.2024, pe centura ocolitoare Vinerea, începând cu ora 09.00, având ca loc de întâlnire – Poliția Locală Cugir.

Cei care doresc să participe sunt așteptați la locurile de întâlnire stabilite”, au transmis reprezentanții Primăriei Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Primăria Cugir investește 13 milioane de lei, în construcția unei grădinițe la Vinerea

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria Cugir a propus Consiliului Local aprobarea unui proiect privind „Construire Grădiniță în localitatea Vinerea” în vederea finanțării acestuia în cadrul Programului „Regiunea Centru” 2021-2027.

Valoarea totală a proiectului este de 13.084.229,10 lei (inclusiv TVA), contribuția proprie în proiect a orașului Cugir, constând în achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât și a contribuției de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în valoare de 6.203.054,13 lei (inclusiv TVA).

De asemenea, se vor asigura toate resursele financiare necesare implementării proiectului, în condițiile rambursării/decontării ulterioare a cheltuielilor din fondurile Uniunii Europene, precum și sumele reprezentând cheltuielile de funcționare și întreținere aferente, în vederea sustenabilității financiare a acestuia.

Proiectul aprobat își propune să sprijine creșterea participării la educația timpurie prin investiții în creșterea capacității infrastructurii educaționale, de a răspunde cererilor neacoperite, precum și prin intervenții, care contribuie la îmbunătățirea calității infrastructurii, dar și a serviciilor educaționale, pentru a deservi cu prioritate copiii din comunități defavorizate, copiii de etnie romă și comunitățile din mediul rural.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Infrastructura stradală din Cugir, luată la puricat de administrația locală

cugirinfo.ro

Publicat

în

Conducerea Primăriei Cugir a verificat din nou modul în care se execută lucrările de modernizare a infrastructurii stradale.

Recent, primarul Adrian Teban, împreună cu viceprimarul Călin Furdui s-au deplasat din nou în teren, de data aceasta pe strada Mărășești din Cindeni și în zona Coșbuc, pentru a vedea la fața locului stadiul fizic al lucrărilor, pentru a vorbi cu constructorul dar și cu cetățenii din zonă. Au fost purtate discuții cu locuitorii zonei străzii Mărășești despre accesul dinspre drum în curți, modul de realizare a nivelul drumului, al trotuarelor, a podețelor, a canalizării și deviației apei, a scărilor și accesul pe trotuare.

Lucrările continuă, iar conform proiectului, se realizează: canalizația tehnică, canalizarea pluvială, rețele de alimentare cu apă, modernizarea carosabilului, amenajarea trotuarelor, fie cu pavaj, fie cu asfalt, în funcție de soluția tehnică stabilită, trotuare, scări.

În zona Coșbuc lucrările sunt aproape finalizate iar până acum s-au modernizat străzile, s-a turnat asfalt, s-au modernizat trotuarele și s-au inființat locuri noi de parcare.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir